Aquaroc®: Plăci de ciment pentru aplicaţii interioare și exterioare

Aquaroc®: Plăci de ciment pentru aplicaţii  interioare și exterioare

Ideale pentru utilizarea în spaţiile interioare și exterioare cu umiditate excesivă, sistemele de pereţi de compartimentare şi tencuieli uscate pe bază de plăci Aquaroc® garantează proiectanţilor, constructorilor şi proprietarilor de clădiri păstrarea performanţelor pe termen lung. Totodată, prin utilizarea plăcilor şi sistemelor Aquaroc® se vor evita atât costurile ridicate aferente reparării suprafeţelor realizate cu gips-carton şi structurii de compartimentare deteriorate din cauza umidităţii, cât şi întreruperea în utilizare a spaţiilor respective.  

COMPARTIMENTĂRI INTERIOARE CU PLĂCI AQUAROC®

Plăcile Aquaroc® sunt concepute pentru construirea pereţilor neportanţi cu structură metalică, a tencuielilor uscate pe pereţi masivi şi a tavanelor false în zone cu umiditate ridicată şi ventilare redusă: piscine, vestiare sau care trebuie să facă faţă utilizării apei sub presiune: spălătorii, bucătării industriale.

În aceste zone recomandăm prevederea în proiect a profilelor metalice cu protecţie anticorozivă suplimentară: Rigiprofil® Plus, Rigips® C3 sau Rigips® C5.

ÎNCHIDERI EXTERIOARE CU PLĂCI AQUAROC®

În aplicaţiile diverse de exterior – de la închideri de faţadă până la folosirea plăcilor ca astereală sau saceac în cazul unui acoperiş cu şarpantă, plăcile Aquaroc® suportă bine ciclurile de îngheţ-dezgheţ și însoririle puternice. În condiţii de laborator, un ciclu de îngheţ-dezgheţ de la -20˚C la +20˚C este un parcurs extrem de solicitant. Placa Aquaroc® a fost testată conform standardului European EN 12467, încadrându-se în categoria B (condiţii de exterior care nu sunt severe, caracterizate prin temperaturi constant ridicate sau intemperii severe). În urma acestor teste, plăcile de ciment nu au suferit nicio degradare, corespunzând astfel criteriilor de utilizare la exterior.

Pentru a împiedica trecerea vaporilor din interiorul încăperii către zona cu temperatura mai căzută a sistemului (unde se poate produce condens), se va utiliza o barieră de vapori.

 

Pentru informații suplimentare, descărcați broșura Aquaroc®