Cea mai inovatoare linie de ambalare a produselor pe bază de ipsos, acum și în România

Cea mai inovatoare linie de ambalare a produselor pe bază de ipsos, acum și în România

Planurile de investiții pentru modernizarea fabricilor Saint-Gobain Rigips Romania s-au concretizat pe 8 decembrie 2015, prin inaugurarea unei noi linii de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pe bază de ipsos, folosindu-se cea mai modernă tehnologie din domeniu. Valoarea investițiilor se ridică la 1,5 milioane de euro, proiectul fiind parțial cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene.  

Fabrica de ipsos din Turda, unul din cele trei situri industriale ale companiei, a fost dotată cu echipamente înalt tehnologizate nu doar în vederea eficientizării activității sale, prin extinderea, modernizarea și automatizarea proceselor tehnologice, dar și pentru a veni in întâmpinarea nevoilor clienților Saint-Gobain Rigips Romania, punându-le la dispoziție ambalaje noi, din polietilenă (PE), vidate, curate, care nu lasă praf, 100% reciclabile, rezistente la umezeală, şi care ajută la păstrarea proprietăților produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora.   

Pe noua linie de însăcuire, paletizare şi împachetare a fabricii de ipsos din Turda se vor ambala toate produsele pe bază de ipsos din gama Rimano® (UNI, TEN, BIANCO, GLET si TOP) şi Rigips® (DUOGLET, SUPER, RIFIX şi RIFIN). Aceste produse, utilizate pentru nivelarea şi finisarea suprafeţelor din interiorul clădirilor, au la bază ipsos natural, o materie primă 100% reciclabilă de un număr infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de rocă din Cariera Cheia de la Turda, unde compania își desfășoară operațiunile industriale.  

Produsele pe bază de ipsos au multe beneficii pentru sănătatea oamenilor, reglând umiditatea din spațiile interioare, şi, în plus, îşi păstrează proprietăţile pe toată durata de viaţă a clădirii în care sunt utilizate. Nu doar că ele sunt sigure pentru aplicatori (nu provoacă arsuri la contactul cu pielea), dar sunt şi mai uşor şi mai rapid de aplicat, contribuie la confortul termic al clădirii, pierderile de material sunt mult mai mici, gradul de incărcare a structurii de rezistență a clădirii fiind extrem de scăzut.  

Pe lângă optimizarea spațiului logistic, noii saci fiind acum vidați, ambalajele din PE prezintă o serie de multe alte avantaje: sacii rămân acum curați, pulberile de ipsos nemaifiind prezente pe exteriorul acestora așa cum se întâmplă cu sacii actuali din hârtie de pe piață. În plus, produsele astfel ambalate își păstrează proprietățile mult mai mult timp, prelungindu-se astfel termenul de valabilitate la peste un an de la data fabricației. Noii saci sunt rezistenți la șocurile mecanice, aceștia nemaiprezentând riscul de a se rupe sau de a crăpa în timpul transportului sau al manipulării. Daca la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorită condițiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la întărirea pulberilor în interiorul sacului, acum, datorită noilor ambalaje din PE, sacul poate fi închis cu ușurință, chiar dacă produsul a fost utilizat parțial. Astfel, produsele pe bază de ipsos de la Saint-Gobain Rigips Romania își păstrează proprietățile chiar şi după deschiderea sacului. 

Sănătatea mediului interior din locuințele noastre sau din spațiile publice este unul dintre lucrurile esențiale după care se ghidează compania Saint-Gobain Rigips România. Ne bucurăm că putem să lansăm în România o nouă linie de ambalare a gleturilor și tencuielilor pe bază de ipsos care folosește cea mai modernă tehnologie din domeniu. Această linie de ambalare, dar și produsele aferente, răspund preocupărilor consumatorilor și aplicatorilor ce doresc să aibă un mediu interior cât mai sănătos”, a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.