Descoperă avantajele noilor ambalaje ale produselor pe bază de ipsos Rigips și Rimano

Descoperă avantajele noilor ambalaje ale produselor pe bază de ipsos Rigips și Rimano

Fabrica de ipsos din Turda, unul din cele trei situri industriale ale companiei Saint-Gobain Rigips, a fost dotată cu o nouă linie de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pe bază de ipsos, folosindu-se cea mai modernă tehnologie din domeniu. Compania pune acum la dispoziția clienților săi ambalaje noi, din polietilenă (PE), vidate, curate, care nu lasă praf, 100% reciclabile, rezistente la umezeală, care ajută la păstrarea proprietăților produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora.

Pe noua linie de însăcuire, paletizare şi împachetare a fabricii de ipsos din Turda sunt ambalate toate produsele pe bază de ipsos din gama Rimano® (Uni, Ten, Bianco, Glet, Top) şi Rigips® (Duo Glet, Super, Rifix si Rifin). Aceste produse, utilizate pentru nivelarea şi finisarea suprafeţelor din interiorul clădirilor, au la bază ipsos natural, o materie primă 100% reciclabilă de un număr infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de rocă din Cariera Cheia de la Turda, unde compania își desfășoară operațiunile industriale.

Produsele pe bază de ipsos au multiple beneficii pentru sănătatea oamenilor, reglând umiditatea din spațiile interioare, şi, în plus, îşi păstrează proprietăţile pe toată durata de viaţă a clădirii în care sunt utilizate. Acestea sunt sigure pentru sanatatea aplicatorilor (nu provoacă arsuri la contactul cu pielea), sunt mai uşor şi mai rapid de aplicat, contribuie la confortul termic al clădirii, pierderile de material sunt mici, iar gradul de încărcare a structurii de rezistență a clădirii este extrem de scăzut.

Pe lângă optimizarea spațiului logistic datorat procesului de vidare, , ambalajele din polietilenă prezintă si alte avantaje: sacii rămân curați in timpul transportului si nu aduna praf. Produsul își păstrează proprietățile mult mai mult timp, prelungindu-se astfel termenul de valabilitate la peste un an de la data fabricației. Noii saci sunt mai rezistenți la șocurile mecanice – aceștia nu mai prezintă riscul de a se rupe sau de a crăpa în timpul transportului sau al manipulării. Dacă la vechile ambalaje transferul de umiditate din aer (datorită condițiilor improprii de depozitare) putea duce, uneori, la întărirea pulberilor în interiorul sacului, acum, datorită noilor ambalaje din polietilenă, sacul poate fi închis cu ușurință si depozitat pentru o folosire ulteroara, chiar dacă produsul a fost utilizat parțial. Astfel, produsele pe bază de ipsos de la Saint-Gobain Rigips Romania își păstrează proprietățile chiar şi după deschiderea sacului.

Beneficiile gleturilor şi tencuielilor pe bază de ipsos

  • Sunt mai uşor şi mai rapid de aplicat
  • Pierderi de material mult mai mici
  • ntreţinere mai curată a şantierului, fără grămezi de nisip
  • Prietenoase cu mediul – consum redus de CO2 în procesul de producţie
  • Contribuie la confortul termic al clădirii
  • Sănătoase pentru aplicatori (nu prezintă arsuri de piele)
  • Încărcare mai mică a structurii de rezistență a clădirii
  • Nu îmbătrânesc în timp (au durata de viaţă egală cu a clădirii)
  • Nu prezintă fisuri datorate contracţiei materialului

Calitatea mediului interior din locuințe sau din spațiile publice este unul dintre lucrurile esențiale după care Saint-Gobain Rigips România se ghidează, produsele pe bază de ipsos ale companiei răspunzând preocupărilor consumatorilor și aplicatorilor care doresc să aibă un mediu interior cât mai sănătos. Produsele şi soluțiile pe bază de ipsos propuse de Saint-Gobain Rigips sunt bazate pe materii prime naturale care contribuie la îmbunătățirea calității mediului interior, compania asigurându-se că prin produsele sale spațiul construit va fi o sursă de siguranță, confort şi estetica. n același timp, compania contribuie la dezvoltarea programului ”Green Homes” (Case Verzi) în România, răspunzând astfel standardelor recomandate de provocările viitorului. În 2015 compania Saint-Gobain Rigips Romania a fost atestată ca furnizor de soluții pentru clădirile certificate în programul “Green Homes”/ “Case Verzi”.