Grupul Saint-Gobain

Grupul Saint-Gobain - lider mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii

Cu o indelungata istorie la nivel international, infiintata in Franta, de regele Ludovic al XIV-lea, in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, creand, producand si distribuind materiale de constructii performante pentru a raspunde cererii in crestere cu privire la eficienta energetica si protectia mediului.

 

Inovatia – la baza strategiei Saint-Gobain

Saint-Gobain aduce constant inovatii in ceea ce priveste confortul, eficienta din punctul de vedere al costurilor si durabilitatea cladirilor unde traim sau muncim din intreaga lume. Solutiile Saint-Gobain se intind de la ferestre cu autocuratare si sticla fotovoltaica pana la sisteme de izolare inteligente, sisteme de alimentare cu apa, solutii solare si distributia de materiale de constructii.

Incepand cu anul 1665, Saint-Gobain si-a demonstrat in permanenta capacitatea de a inventa produse care imbunatatesc calitatea vietii. Fiind unul dintre primele 100 grupuri industriale din lume, Saint-Gobain continua sa isi valorifice know-how-ul tehnologic, deseori in parteneriat cu cele mai prestigioase universitati si laboratoare. Ca exemplu al angajamentului Grupului fata de inovatie, peste un sfert din produsele Saint-Gobain nu existau acum cinci ani.

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 41,8 miliarde de euro în 2018, Saint-Gobain operează în 68 de ţări şi are peste 180.000 de angajaţi.

În  România,  Saint-Gobain  deţine  nouă activităţi (Saint-Gobain Abrasives, Brodrene Dahl, Saint-Gobain Building Glass, Pietta Glass Working, Saint-Gobain Sekurit, Saint-Gobain Isover,  Saint-Gobain  PAM,  Saint-Gobain Rigips şi Saint-Gobain Weber), cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

 

Sectorul Materialelor Inovatoare:

Sticla plana pentru constructii, transport si energie solara; materiale ceramice, materiale plastice, materiale abrazive, solutii textile.

 

Sectorul Produselor pentru Constructii:

Gips-carton si ipsos pentru constructii sau industrial, vata de sticla, conducte din fonta, mortare, produse de exterior.

 

Sectorul Distributiei Materialelor de Constructii:

Distributia de materiale de constructii pentru firme specializate si publicul general.