Documente asociate

Documentație gratuită

  • Fișe tehnice
  • Declarații de performanță
  • Declarații de mediu (EPD)
  • Fișe de securitate
  • Cataloage

Habito® Hydro placă tip DFRIH1 rezistentă la impact, umiditate, foc și rol de izolare fonică

Placa Habito® este o REVOLUTIE! Placa tip DFRIH1cu duritate sporită, rezistenţă la impact, foc și umiditate, este recomandată pentru pereți interiori de compartimentare, tencuieli uscate și plafoane false. Ideală pentru suspendarea obiectelor de mobilier direct cu holțșuruburi. Produs conform standardului SR EN 520+A1:2010, Habito® Hydro este o placă multifuncționașă din gips-carton care conține tocătură de fibră de sticlă în miezul de ipsos, în vederea facilitări fixării elementelor de mobilier, aparatelor, decorațiunilor, balustradelor sau a altor sarcini pe suprafața plăcii. Are absorbție redusă de apă, de doar 5%.

Placa Habito® poate prelua o sarcină sigură de 15 kg pe fiecare holtșurub 5x30 mm (Ø=5 mm, L tijă=30 mm) fixat manual, cu o simplă şurubelniţă cu cap cruce, direct în placă. Nu mai sunt necesare diblurile, ancorele expandabile sau alte piese complicate de fixare. Pentru strat dublu de plăci se vor utiliza holtşuruburi cu tijă mai lungă, respectiv 5x50 mm (Ø=5mm, L tijă=50mm).

Vă recomandăm să urmați întocmai indicațiile de fixare ale furnizorului obiectului sau echipamentului. Fixarea trebuie realizată în porțiuni de placă nedeteriorate.

Habito® Hydro placă tip DFRIH1 rezistentă la impact, umiditate, foc și rol de izolare fonică

Câteva sisteme cu Habito - in Bibioteca Tehnica.

Sau accesați Broșura.

Plăcile au profil trapezoidal (muchie longitudinală PRO). Datorită rezolvării rosturilor pe suprafeţe drepte până la muchie, şuruburile pot fi uşor fixate. 

Placa se poate folosi si în compartimentări cu rol de protecţie la foc și umiditate, cu o rezistenţă mecanică ridicată a suprafeţelor rezultate.Se vor utiliza în construcţii  la interior, în spaţii cu RH<90% . Nu sunt adecvate pentru utilizare la temperaturi de peste 50°C, dar pot fi expuse înghețului, fără risc de deteriorare. Construcţiile realizate se vor proiecta şi executa conform normelor în vigoare şi recomandărilor producătorului.

Tăierea- Plăcile Habito Hydro pot fi tăiate cu ajutorul unui fierăstrău sau al unui cutter pentru debitare plăci din gips-carton. Se crestează stratul de hârtie de pe fața plăcii, se întoarce placa și se rupe, după care se taie stratul de hârtie de pe spatele plăcii. Pentru decupaje de precizie, se recomandă utilizarea unui fierăstrău tip coadă-de-vulpe. Pentru realizarea de goluri pe suprafața plăcii se poate utiliza o mașină de găurit sau un fierăstrău.

Fixarea - Plăcile se  fixează  mecanic pe profilele  metalice Rigiprofil® cu șuruburi HartFix, respectând regulile de montaj pentru gips-carton: minim 10 mm distanță față de marginea plăcii învelită în carton și minim 15 mm față de marginea tăiată.

Prelucrarea rosturilor- Rosturile de îmbinare a plăcilor se finisează cu pastă Rigips® ProMix Hydro, în care se incorporează bandă de îmbinare din fibră de sticlă.

Finisarea suprafeței - Suprafața se poate finisa cu pasta gata preparată Rigips® ProMix Finish sau cu gletul pentru medii umede Weber N15, putând obține o calitate maximă a finisajului, Q4. Se recomandă ca acoperirea suprafețelor să se execute după 24 de ore de la aplicarea grundului.

Finisaje compatibile -Se pot utiliza: plăci ceramice, vopsea sau tapet, respectând instrucțiunile producătorului.

Component al pereților

*anti-efracție RC2 și RC3

*rezistenți la umiditate până la RH 90%

*de izolare fonică, până la 54dB

*care susțin greutăți direct în placă:

 până la 60 kg pe 4 holțșuruburi

(soluția 3.40.05Ha)

Documente asociateDe unde cumperi

Date tehnice

Cod SAPMarca si tipMod prezentareSuprafata (mp/placa)Masa neta (kg/mp)Masa neta (kg/placa)Info logistice (buc/palet)Termen livrare

FTFișă tehnică

DOPDeclarație de performanță

FDSFișă de securitate

5200860655Habito® - placa DFRIH1 12,5x1200x2600 mm3.1212.13840BFișa tehnică Habito® Hydro