Materialele de construcție incombustibile sau greu combustibile salvează vieți!

Materialele de construcție incombustibile sau greu combustibile salvează vieți!

Nu doar materialele utilizate la structura de rezistenta a unei cladiri sunt vitale, ci si izolațiile si finisajele peretilor si a tavanelor dintr-un spatiu, deoarece acestea sunt primele care intra in contact cu focul.

IPSOSUL NATURAL actioneaza ca o bariera in cazul unui incendiu deoarece moleculele de apa incorporate in material fac produsele greu combustibile.

Ipsosul rezultat din roca de gips are proprietati benefice pentru sanatate, regland umiditatea din spatiile interioare: cand atmosfera este prea uscata, ipsosul cedeaza molecule de apa, facand mediul ambiant mai placut, iar cand aerul este incarcat de umiditate, preia din exces. In plus, materia prima utilizata in procesul de productie atat al placilor din gips-carton, cat si al gleturilor si tencuielilor puse la dispozitie de firma Rigips® este o materie prima 100% reciclabila de un numar infinit de ori, provenite din roca de gips extrasa din depozitele naturale de roca din Cariera Cheia de la Turda, unde compania isi desfasoara operatiunile industriale.

Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia clientilor sai materiale de calitate atestate si certificate de varii institutii acreditate, materiale ale caror proprietati au fost indelung analizate si demonstrate in laboratoarele de specialitate si care indeplinesc cele mai exigente nevoi in ceea ce priveste protectia la foc.

PRODUSE incombustibile

  • Placi din gips-carton tip F Rigips RF
  • Placi din gips-carton tip FH Rigips RFI
  • Placi speciale din ipsos armate cu fibra de sticla GLASROC F RIDURIT
  • Placi speciale FLEXIBILE din ipsos armate cu fibra de sticla GLASROC F RIFLEX
  • Vata minerala ISOVER
  • Chit alb de umplere si finisare rosturi, sub formă de pulbere RIGIPS Vario
  • Plăci pentru plafoane casetate EUROCOUSTIC - protectie ridicata la foc, clasa A1
  • Placi acustice ACOUSTICHOC - rezistente la impact pentru sali de sport, protectie ridicata la foc, clasa A1

Produsele pe baza de ipsos natural de la Saint-Gobain Rigips® intra in componenta unor sisteme capabile sa reziste la foc pana la 3 ore

SOLUTII cu rezistenta la foc

PLAFOANE nedemontabile cu rezistenta la foc

CATALOGUL DE SOLUTII tehnice cu plafoane cu rezistenta la foc Rigips

PERETI cu rezistenta la foc (solutii cu EI intre 30 si 180 min (nr. de minute rezistenta la foc))

CATALOGUL DE SOLUTII tehnice cu plafoane cu rezistenta la foc Rigips

Destinatia produselor Saint-Gobain Rigips

Materialele produse si comercializate de Saint-Gobain Rigips Romania sunt destinate tuturor tipurilor de spatii, fie ca vorbim de cladiri rezidentiale, cladiri comerciale, spatii de birouri, spitale, institutii de invatamant, spatii industriale, teatre, mall-uri sau multe altele.

Aici puteti regasi cateva PROIECTE realizate cu materiale Saint-Gobain Rigips.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati! Echipa noastra de profesionisti este intotdeauna pregatita sa va ofere solutii pentru fiecare tip de proiect in parte, in functie de specificul acestuia si de beneficiile cumulate urmarite – calitatea aerului, izolare fonica, protectii la umiditate, rezistenta la foc, imbunatatirea acusticii in incaperi, rezistenta la lovituri si durabilitate crescuta, termoizolare, etc.