Maternitatea Regina Maria București

Maternitatea Regina Maria București

Construcție nouă, proiectată inițial ca bloc de locuințe, apoi transformată în maternitate. 
Suprafața construită de 850 mp/nivel, clădirea având Subsol + Parter + 5 etaje.

Spitalul dispune de:

  • 4 sali de operatie (Obstetrica-Ginecologie, Pediatrie si Chirurgie adult - Generala si Toracala)
  • 2 sali de nastere, dintre care o sala cu posibilitatea nasterii in apa
  • 53 rezerve: 14 rezerve de Pediatrie; 32 rezerve Obstetrica - Ginecologie; 7 rezerve VIP pentru mamici sau copii, 4 rezerve Chirurgie Generala
  • 100 de paturi
  • Punct de transfuzie
  • Laborator de analize 24/24h
  • Radiologie

MATERIALE ȘI CANTITĂȚI
Placi Aquaroc - 6100 mp
Plafoane Casoprano - 3100 mp

PROVOCĂRI MAJORE
Realizarea peretelui exterior printr-o inchidere usoara cu Aquaroc care sa nu ingreuneze structura de rezistenta a cladirii si sa confere o rezistenta sporita la umiditate, respectiv un termosistem cu vata bazaltica 90 kg/80 mm care sa si asigure o izolare fonica adecvata, cladirea aflandu-se pe culoarul spatiului aerian de zbor pentru aeronavele de pe Aeroportul Baneasa.
Folosirea Aquaroc ca strat suport pentru terase necirculabile in sistem clasic.
Rezistenta la foc pentru pereti compartimentare EI 90, EI 120 si EI 180 minute.
Folosirea unor plafoane suspendate casetate, fara perforatii, pe baza de ipsos pentru a regla umiditatea, si a diminua pe cat posibil patrunderea bacteriilor.

Adecvata structural: Placile Aquaroc cu care s-au realizat inchiderile au asigurat o structura usoara si rezistenta, in acelasi timp.
Protectie la foc: Folosindu-se placile Rigips s-a obtinut o protectie la foc de 90, 120 si 180 minute.
Calitatea aerului interior: Plafoanele neperforate Casoroc nu permit patrunderea microbilor si regleaza umiditatea din incaperi.

REZOLVĂRI MAJORE
Inchiderile au fost realizate cu Aquaroc, pornind de la un calcul adecvat de rezistenta si tinand cont de caracteristicile tehnice ale placii. Aquaroc a putut fi utilizat ca strat suport in dublu strat pentru terasa necirculabila in sistem clasic, lucrare realizata la extinderea ultimului nivel. Intreaga extindere ce s-a dorit din materiale usoare, s-a facut in limitele impuse de proiectantul de rezistenta a cladirii, pe o structura deja realizata.
Tinand cont ca maternitatea se afla in vecinatatea Lacului Herastrau, unde umiditatea este mult mai ridicata, folosirea Aquarocului a determinat o suprafata inerta cu o rezistenta ridicata la umiditate.
Rezistenta la foc pe coridoare, in casa scarii si la peretii de compartimentare intre rezerve de 90, 120 si 180 de minute.
Folosirea plafoanelor Casoroc a raspuns ambelor solicitari:
- fara perforatii care nu permit patrunderea microbilor intre placi
- pe baza de ipsos care permite reglarea umiditatii in incapere