Ne mândrim cu primii absolvenți ai Academiei Tehnice Rigips Isover Ploiești

Ne mândrim cu primii absolvenți ai Academiei Tehnice Rigips Isover Ploiești

In perioada 31.03 – 03.04 s-a desfasurat la Ploiesti prima sesiune de cursuri din cadrul Academiei Tehnice Rigips Isover Ploiesti, intitulat “Initiere in meseria de montator pereti si plafoane din gips-carton”, Saint-Gobain Construction Products Romania sustinand excelenta in executie atunci cand e vorba de produsele care ii poarta numele. Academia Tehnica organizata de diviziile Saint-Gobain Rigips si Saint-Gobain Isover are deja o experienta acumulata in derularea de cursuri pentru montatori, constructori, distribuitori, studenti, si alte grupuri interesate. Din acest an, Academia Tehnica Rigips & Isover, cu centre de instruire autorizate la Bucuresti si Ploiesti, a demarat si cursuri de initiere (cu durata de 40 ore) si specializare (cu durata de 80 ore) in meseria de montator pereti si plafoane din gips-carton, acreditate de Autoritatea Nationala a  Calificarilor (ANC).

In urma examenului absolvit cu nota de trecere, fiecare participant primeste o diploma de absolvire acordata de Ministerul Muncii, Familei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale, aceasta diploma avand regimul actelor de studii.

Programele autorizate ANC, cu module teoretice si practice axate pe competentele din standardul ocupational pentru ocupatia Montator pereti si plafoane din gips-carton, pot fi accesate in limita numarului de cursuri si a perioadei programate in calendarul Academiei. De asemenea, Academia Tehnica are in programa educationala si module scurte de 4 sau 8 ore, pe diverse teme, pentru o audienta largita, la finalul carora Saint-Gobain Construction Products Romania emite diplome de participare.

In cadrul cursurilor, se urmareste dezvoltarea diverselor competente permitand:

  • Aplicarea normelor generale privind SSM (Securitatea si Sanatatea in Munca), PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor)
  • Desfasurarea activitătilor cu caracter permanent în santier
  • Executarea de pereti si plafoane din placi de gips-carton raspunzand unor variate solicitari tehnice
  • Executarea lucrarilor de placare la pereti
  • Executarea lucrarilor de placare la tavane
  • Executarea lucrarilor de finisare a rosturilor

Cursurile sunt sustinute de activitatile Rigips si Isover, materialele folosite in practica fiind furnizate gratuit de acestea. Instructorii detin diploma de formator. In acest moment, costurile desfasurarii cursurilor sunt sustinute de Saint-Gobain Construction Products Romania SRL.