Pe 8 APRILIE 2016 Saint-Gobain Rigips a susținut prezentări la Conferința APMCR “Pereții înalți din gips-carton rezistenți la foc”

Pe 8 APRILIE 2016 Saint-Gobain Rigips a susținut prezentări la Conferința APMCR “Pereții înalți din gips-carton rezistenți la foc”

Saint-Gobain Rigips Romania, la invitația Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România si Romexpo, a participat pe data de 8 aprilie 2016 la conferința cu tema “Pereții înalți din gips-carton rezistenți la foc”, subliniind preocuparea companiei de a promova pe piața românească produse şi soluţii inovatoare care permit obținerea unor performanţe speciale de rezistențăla foc. 

Printre lectorii, nume marcante din domeniu, precum Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Paul de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Petrovici de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, s-au numarat si reprezentantii Saint-Gobain Rigips Romania, arh. Dan Stanescu, Technical & Development Manager si Lucian Caprarin-Product Manager, plus invitatul special Dir. Ing. Andrzej Borowy, directorul laboratorului notificat de testare la foc, ITB Polonia.

Saint-Gobain Rigips si invitatul special au sustinut expuneri despre testele la foc efectuate pe pereți din gips-carton de 6 m și 7 m în laboratoarele din Cehia și Polonia, verificări ale compartimentărilor din gips-carton potrivit prevederilor Capitolului 10 din Normativul P100-1/2013, aspecte privind proiectarea și etapele verificării pe șantier a lucrărilor ascunse din procesul de realizare a pereților din gips-carton, punând accent pe responsabilitatea constructorilor care trebuie să respecte la constructia sistemelor de pereți, componenta si calitatea materialelor precum  şi normele de montaj recomandate -  care se regăsesc în descrierea agrementelor tehnice.  

Siguranța în caz de incendiu, una din cerințele fundamentale ale legii construcțiilor (Legea 10/1995) obligatoriu a fi menținuta pe întreaga durată de existență a clădirilor, reprezintă o preocupare constantă a companiei Saint-Gobain, care pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse incombustibile pentru pereți şi tavane, precum şi sisteme capabile să reziste la acțiunea focului până la 4 ore: pereți de compartimentare neportanți rezistenți la foc, pereți pentru ghene de instalații sau pentru lifturi, tubulaturi de ventilație sau de evacuare gaze fierbinți, protecții de structuri metalice la foc, plafoane fixe sau demontabile.