Prezent și istorie

În anul 2015, Saint-Gobain a sărbătorit 350 de ani de existență.

Cu această ocazie, Grupul a pregatit o serie de evenimente şi iniţiative care au reflectat nu doar istoria indelungată, ci în primul rând caracterul inovator și dezvoltarea internațională a companiei.  

Pavilioanele Mobile Saint-Gobain, care au oferit o experiență senzorială unică, au ajuns in 2015 in Shanghai, Sao Paolo, Philadelphia și Paris.

Aceste pavilioane, construite cu materiale Saint-Gobain, au reprezentat simboluri ale inovaţiilor prezente şi viitoare ale Saint-Gobain. Fiecare pavilion a simbolizat unul dintre simţurile omeneşti.

"Priveşte" - pavilionul care a adus un omagiu domeniului de activitate istoric al Saint-Gobain, sticla. În timpul zilei, cubul de sticlă reflecta cerul şi lumina. Pe timp de noapte, acesta devenea un cub de lumină datorită ledurilor care îi animau suprafaţa. Jocul de lumini a avut un mare impact asupra vizitatorilor.

Cel de-al doilea pavilion, "Ascultă',  a reflectat expertiza şi competenţa Saint-Gobain în privinţa confortului acustic. În timpul zilei, cubul „capitonat“ în material alb evoca blândeţe şi puritate acustică. Pe timp de noapte, acesta se punea în mişcare cu ajutorul punctelor de lumină colorate care îi subliniau formele.

"Colorează" - Cel de-al treilea pavilion a pus în valoare expertiza în utilizarea materialelor, dezvoltând imaginaţia  printr-un joc de culori,  lumină şi materie. Acesta a fost alcătuit din două inele rotative mari, primul compus din panouri din sticlă colorate, de mari dimensiuni, iar al doilea din sticlă texturată şi tradiţională. 

Cel de-al patrulea pavilion, "Creează",  a evocat viitorul văzut prin prisma Grupului Saint-Gobain, a cărui expertiză în utilizarea materialelor permite cele mai îndrăzneţe şi mai inovatoare creaţii arhitecturale. În timpul zilei, acesta se prezenta sub forma unei scări în spirală, răsucită, care evoca o mişcare ascendentă. Pe timp de noapte, acesta devenea un obiect futurist datorită marginilor evidenţiate de leduri.

Suplimentar celor patru pavilioane senzoriale, Saint-Gobain a dedicat cel de-al cincilea pavilion primirii vizitatorilor şi prezentării Grupului. Astfel, vizitatorii au putut înţelege mai bine istoria, valorile şi misiunea Grupului. Acest pavilion se transforma într-o interesantă expoziţie interactivă, facilitând o plimbare virtuală prin istoria Saint-Gobain şi a industriei globale.

Prezentarea Pavilioanelor poate fi accesată pe canalul oficial YouTube al Grupului Saint-Gobain.

Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil.