Promenada Mall București

Promenada Mall București

Promenada Mall este un spațiu organizat pe 6 niveluri.
Primele doua etaje subterane gazduiesc 1.300 de locuri de parcare, urmatoarele 4 etaje sunt ocupate de magazine, zone de servicii, restaurante, cafenele, o sala de fitness, locuri de joaca pentru copii. La ultimul etaj, vei descoperi o terasa imensa, un spatiu verde organizat ca o gradina urbana la inaltime, unde, in serile de vara vor fi proiectii de film, piese de teatru sau concerte, iar in timpul iernii se va amenaja un patinoar.

MATERIALE SI CANTITĂȚI
Profile metalice RIgiprofil - 280.000mp
Placi de gips-carton (standard si performante) - 270.000 mp

PROVOCĂRI MAJORE
Protectia pasiva a spatiilor interioare, in special in zona magazinelor cu textile, care au un stoc de marfa cu combustibilitate ridicata.
Realizarea inchiderilor si finisarea suprafetelor, la interior, din jurul luminatoarelor incastrate in tavanul-terasa al cladirii.

Adecvata structural: Solutiile pentru structura metalica Vertebra pentru suprafete curbe aduse de Saint-Gobain Rigips impreuna cu flexibilitatea placilor Glasroc F Riflex din ipsos armat cu fibra de sticla au rezolvat problema formelor toroidale ale iluminatoarelor.
Rezistenta la umiditate: Placile Aquaroc pe baza de ciment au fost folosite in zonele expuse umiditatii excesive - bucatarii industriale, bai etc.
Finisare manuala fina: Finisarea de calitate superioara a spatiilor interioare.
Protectie la foc: Realizarea unor pereti cu inaltimi de 4 metri si rezistenta la foc mai mare de 3 ore (clasa EI 180) dar si pereti cu inaltimi mari, de 5,80 metri cu o rezistenta la incendiu de 2 ore (EI 120).
Izolare acustica: Folosirea placilor tip Rigips Fonic a asigurat o acustica superioara in spatiile de birouri.

REZOLVĂRI MAJORE
Realizarea unor pereti cu inaltimi de 4 metri si cu rezistenta la foc mai mare de 3 ore (clasa EI 180), dar si pereti cu inaltimi mari, de 5,80 metri cu o rezistenta la incendiu de 2 ore (EI 120). Sistemul de pereti de compartimentare este realizat cu placi Rigips RF 15 pe structura metalica Rigiprofil si au asigurat performantele cerute.
Forma toroidala curbata pe doua directii a peretelui din zona luminatoarelor pare, la prima vedere, o provocare pentru suprafata plana a placii de gips-carton, insa solutiile pentru structura metalica Vertebra pentru suprafete curbe aduse de Saint-Gobain Rigips, impreuna cu flexibilitatea placilor Glasroc F Riflex din ipsos armat cu fibra de sticla, au adus rezolvarea cautata.