Protecție fără plumb împotriva radiațiilor cu Rigips XRoc™

Protecție fără plumb împotriva radiațiilor cu Rigips XRoc™

Saint-Gobain Rigips aduce in Romania placile fara plumb XRoc™ pentru protectia impotriva radiatiilor in cladirile si incaperile in care se folosesc echipamente radiologice.

In cladirile din sectorul sanitar sunt amplasate aparate care emit radiatii ionizate, cunoscute drept radiatii Röntgen, astfel ca incaperile respective trebuie ecranate in asa fel incat radiatiile sa nu patrunda in incaperile adiacente, pentru a nu afecta sanatatea persoanelor care opereaza aparatura radiologica. Sistemul de placi XRoc™ reprezinta alegerea ideala pentru protectia impotriva radiatiilor in spitale, clinici, cabinete dentare, cabinete veterinare si orice alte cladiri in care este necesara protectia impotriva radiatiilor.

Placile minerale XRoc™, 100% fara plumb, au fost special concepute pentru protectia impotriva radiatiilor, avand in compozitia lor particule grosiere de sulfat de bariu, un mineral inert de origine naturala, cu proprietati exceptionale de absorbtie a razelor X. Sulfatul de bariu este sigur in utilizare, fiind folosit in solutia de bariu deseori ingerata de pacienti pentru imbunatatirea diagnosticarii radiologice, avand totodata proprietati de absorbtie a razelor X.

Impreuna cu chitul de rosturi ProMix XRoc™, care de asemenea contine sulfat de bariu, placile XRoc™ asigura un sistem de placare eficace, al carui nivel de protectie impotriva radiatiilor nu se va diminua in timp. Pe langa protectie certificata pentru pereti si tavane, placile XRoc™, testate dupa norme europene, ofera si o rezistenta excelenta la incendii si o izolare fonica optima, printr-o singura solutie de compartimentare usor de montat.

Spre deosebire de placarile cu plumb care trebuie sa fie montate cu meticulozitate, cu benzi suplimentare de plumb la rosturile de imbinare ale placilor, dar si la intersectiile si pe perimetrul compartimentarii incintelor radiologice pentru a fi considerate o bariera eficienta impotriva radiatiilor, sistemul de compartimentare XRoc™ ofera o abordare simplificata a protectiei eficiente impotriva radiatiilor, montajul fiind mai putin complicat, iar greutatea sistemelor astfel realizate fiind mult redusa.

Fabricate in conformitate cu EN 520: 2004 + A1:2009 tipurile D, F si I cu reactie la foc clasificata A2-s1,d0 in conformitate cu EN 13501-1, placile XRoc™ se debiteaza si prelucreaza similar cu placile din gips-carton, suprafata lor fiind adecvata pentru majoritatea formelor de finisare interioara. Placa XRoc™, de inalta densitate cu rezistenta buna la impact, este dimensionata pentru un transport facil (1,8 x 2,4 m), are o greutate de 39 kg/placa si se monteaza pe structura metalica similar placilor din gips-carton, fixarea facandu-se cu suruburile Rigips pentru placi dense, HartFix (L= 25 si 35 mm).

Placile XRoc™ si pasta de rosturi ProMix XRoc™ au fost testate si certificate de Grupul Metrologic pentru Radiatii al Agentiei de Sanatate Publica din Anglia (Radiation Metrology Group of Public Health England) pentru echivalarea performantei cu cea a plumbului, in conformitate cu IEC 61331-1:2014.

Pentru mai multe detalii, click aici.