X-Ray Protection: Protecţie fără plumb împotriva radiaţiilor Röntgen

​Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, pune pe primul plan confortul şi siguranţa tuturor utilizatorilor de clădiri din varii domenii de activitate, propunând pieţei din România o gamă largă de produse avansate tehnologic, aşa cum este şi cazul plăcilor X-Ray Protection, 100% fără plumb, complet reciclabile, pentru protecţia împotriva radiaţiilor emise de echipamentele radiologice.

Sistemele de compartimentare cu plăci X-Ray Protection reprezintă alegerea ideală pentru protecţia împotriva radiaţiilor ionizate emise de echipamentele radiologice în spitale, clinici, cabinete dentare, cabinete veterinare și orice alte clădiri în care este necesară protecţia împotriva razelor X:

  • Spitale, clinici: aparatură pentru săli de operație, săli de endoscopie, osteodensitometrie osoasă, mamografie, odontologie;
  • Cabinete de radiologie: echipamente convenționale de radiologie, mamografe;
  • Cabinete pentru chirurgie veterinară: dispozitive de diagnosticare cu raze X;
  • Cabinete stomatologice: aparate cu raze X intraorale, aparate cu raze X panoramice.

Sursă foto: Media Library Saint-Gobain
Copyright: Saint-Gobain Gyproc

Plăcile minerale X-Ray Protection, 100% fără plumb, au fost special concepute pentru protecţia împotriva radiaţiilor Röntgen, având în  compoziţia lor particule grosiere de sulfat de bariu care înlocuiesc plumbul utilizat în mod tradițional. Mineral inert de origine naturală, cu proprietăţi dovedite de absorbţie a razelor X, sulfatul de bariu este sigur în utilizare, fiind folosit în soluţia de bariu deseori ingerată de pacienţi pentru îmbunătăţirea diagnosticării radiologice.

 

Împreună cu chitul de rosturi Promix® X-Ray Protection, care de asemenea conţine sulfat de bariu, plăcile X-Ray Protection asigură un sistem de compartimentare eficace, al cărui nivel de protecţie împotriva radiaţiilor se va menține în timp. Pe lângă protecţie certificată pentru pereţi și tavane, plăcile X-Ray Protection, testate dupa norme europene, oferă o rezistenţă excelentă la incendii (reacţia la foc A2-s1, d0) și o izolare fonică optimă.

Spre deosebire de placarea cu plumb care presupune o etapă suplimentară de montaj (aplicarea benzilor de plumb la rosturile de îmbinare ale plăcilor, dar şi la intersecţiile şi pe perimetrul compartimentării incintelor radiologice pentru a fi considerate o barieră eficientă împotriva radiaţiilor), sistemul de compartimentare X-Ray Protection oferă o abordare simplificată a protecţiei eficiente împotriva radiaţiilor, montajul fiind mai puţin complicat, iar greutatea sistemelor realizate mult redusă.  

AVANTAJE

Șantiere mai sănătoase

Datorită absenței totale a plumbului, X-Ray Protection nu prezintă niciun risc pentru sănătate în timpul manipulării sau al montajului.

Eficacitate dovedită

Eficacitatea împotriva razelor X a fost validată de Grupul Metrologic pentru Radiaţii al Agenţiei de Sănătate Publică din Anglia (Radiation Metrology Group of Public Health England), în conformitate cu IEC 61331-1:2014.

Montaj rapid și ușor

Absența plumbului permite tăierea plăcilor cu cutter-ul. În plus, nu sunt necesare benzi de plumb la îmbinări, montajul efectuându-se ușor și rapid.

Mai multe detalii aici.