Rigitherm® - soluția Saint-Gobain Rigips pentru termoizolare de la interior

Rigitherm® - soluția Saint-Gobain Rigips pentru termoizolare de la interior

Confortul termic al unei locuinte este dat nu doar de incalzirea propriu-zisa a locuintei, ci si de folosirea unor materiale cu proprietati izolatoare superioare.

In ultimii ani izolarea termica a devenit o necesitate, pentru ca are un efect direct asupra valorii proprietatii: la orice tranzactionare sau inchiriere de locuinte, este solicitat Certificatului de Performanta Energetica (CPE), in care sunt specificate clasele de consum, pentru ca viitorul utilizator sa poata estima corect costurile viitoare pentru nivelul de confort termic dorit.

Saint-Gobain Rigips a lansat panourile compuse Rigitherm®, un produs potrivit pentru  renovarea locuintei,  oferind izolare termica si o reducere a riscului de condens. Compus din doua straturi, unul de placa din gips-carton si unul de polistiren expandat, lipite intre ele, Rigitherm® reprezinta soluția ideala pentru izolarea termica a peretilor de la interior atunci cand izolarea de la exterior nu este posibila.

Panourile Rigitherm® sunt un produs compus termoizolator eficient cu o suprafata ce se poate finisa usor prin vopsire sau tapetare. Principalele avantaje ale termoizolarii cu Rigitherm® pentru locuitorii la bloc sunt:

  • Usurinta: nu aveti nevoie de calificari speciale, Rigitherm® se monteaza usor cu un adeziv pe baza de ciment pentru polistiren; un montator de gips-carton e de ajuns.
  • Cost redus: uneltele folosite sunt minime: fierastrau, dreptar, nivela, ruleta, cutter, mistrie, gletiera si galeata;
  • Termoizolati si finisati intr-un singur pas: peretele se curata de tencuiala existenta, se curata de praf iar placile Rigitherm® pregatite sa corespunda suprafetei peretelui se fixeaza cu adezivul  preparat ; rosturile se finiseaza cu banda de armare si pasta Rigips® Super;
  • Independenta: nu depindeti de vecini sau autoritati, puteti termoizola cand doriti, indiferent de vremea de afara;
  • Confort interior imbunatatit: temperatura peretilor creste simtitor.