Saint-Gobain Rigips – furnizor de soluții "verzi"

Saint-Gobain Rigips – furnizor de soluții "verzi"

Saint-Gobain Rigips a primit in 2015 dreptul de a utiliza stampila “Furnizor de solutii verzi pentru locuinte” de la Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, RoGBC

 

Un exemplu:

Placile Activ’Air contribuie, alaturi de alte materiale de constructie si tehnologii, la 2 capitole in cadrul metodologiei BREEAM, si anume :

HEA 02 si INN 01 Calitatea aerului interior – materiale de constructii fara continut de Compusi Organici Volatili, care contribuie la calitatea aerului interior.

  • testul efectuat la laboratoarele Eurofins, conform metodologiei prevazute de standardul 16000-23;
  • In plus, Activ’Air poate contribui si la reducerea concentratiei COV 

MAT 03 Materiale responsabile – in baza certificarii ISO 14001, de sistem de management de mediu pe care o are punctul de productie al placii.

 

Ce este o Locuinta VERDE?

Eficienţă Energetică & Energie Verde

  • minimizează consumul de resurse per ansamblu (materiale, apă, energie) utilizand: o anvelopă eficientă şi de calitate superioară a clădirii, un sistem mai eficient de încălzire, ventilare mecanică sau pasivă, design solar activ şi pasiv, o locuinţă sustenabilă

Amplasament

  • reduce impactul rezultat din transport (are acces direct la mijloace de transport în comun și se află într-o comunitate ce poate fi parcursă pietonal)

Proiectare bioclimatica

  • designul solar pasiv, orientarea clădirii și umbrirea anumitor suprafeţe în timpul verii

Construcţia şi managementul sitului

  • măsuri de protejare a mediului înconjurător: reducerea/eliminarea eroziunilor, protejarea copacilor existenţi pe sit și a bio-diversitătii locale, creare zonă de colectare a deșeurilor reciclabile, amenajarea peisajeră creativă folosește plante indigene pentru a evita formarea de „insule de căldură” și pentru a elimina nevoia de pesticide, îngrășăminte sau sisteme de irigare.

Materiale furnizate (capitole relevante pentru produsele Saint-Gobain Rigips):
CALITATEA AERULUI INTERIOR

  • B1 Materiale naturale 75%  
  • B2 Materiale pentru placare locale 100%     
  • B6 Materiale cu conţinut reciclat 30%

 

Puteti descarca de aici ghidul “Investeste inteligent pentru o Casa verde”, beneficiul promis, pe langa grija pentru mediu, fiind costuri lunare mai mici pentru Locuinţe Verzi. Exista si un studiu de caz care compară un proiect obișnuit al unei locuinţe nou construite în România (având un grad de performanţă energetică nivel B) cu o locuinţă a cărei performanţă energetică este A și cu un proiect care se califică pentru obţinerea certificării Locuinţe Verzi.

Se cuantifică diverse componente ale performanţei energetice ale caselor. Se calculează „costul lunar total al deţinerii locuinţei” pentru a compara impactul financiar asupra proprietarului fiecăreia dintre unităţile rezidenţiale studiate. Acest model face presupuneri conservatoare, prin omiterea spre exemplu a costurilor cu reparaţiile, mult mai reduse pentru Casele Verzi faţă de locuinţele obișnuite.