Saint-Gobain Rigips Romania prezentă la Conferința Internațională „NEW CITIES”

Saint-Gobain Rigips Romania prezentă la Conferința Internațională „NEW CITIES”

Pe data de 13 iunie 2016 Saint-Gobain Rigips a participat, in calitate de partener oficial, la Conferinta internationala despre viitorul in arhitectura si urbanism „NEW CITIES”.

„NEW CITIES” s-a axat pe trei mari directii: viziunea de dezvoltare a orașelor care răspunde provocărilor urbane actuale legate de aglomerare, poluare, trafic, sistem de transport, spațiu verde; soluții inteligente de construire, de infrastructură sau de management, menite de a îmbunătăți calitatea vieții în orașe; participare și implicare în viața orașelor, modul în care individul trebuie readus în centrul discuției despre viitor în urbanism.

In cadrul acestui eveniment Saint-Gobain Rigips a prezentat auditoriului solutiile pentru dezvoltarea durabila a oraselor, punand accent pe cladirile verzi. Compania este atestata de catre Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romania Green Building Council) ca furnizor de soluții pentru clădirile certificate în programul “Green Homes”, iar incepand cu 2016 aceasta ofera si Declaratii de mediu pentru placile din gips-carton produse la Turda (Environment product Declarations – EPD), contribuind activ la punctajul cerut de schemele de evaluare pentru clădiri verzi (ex. LEED, BREAM, s.a).

Conferinta s-a desfasurat la Teatrul National din Bucuresti si a reunit arhitecți urbaniști și peisagiști din elita mondială, oameni de cultură, ambasadori, antreprenori de top din 7 țări ale lumii, profesori, ingineri, antreprenori, reprezentanți ai administrației locale și centrale, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, specialiști în calitatea mediului, studenți, care au participat activ la dezbaterile pe tema calitatii vietii in marile orase.