Saint-Gobain Rigips România prezentă la celebrarea Zilei Mondiale a Mediului

Saint-Gobain Rigips România prezentă la celebrarea Zilei Mondiale a Mediului

Pe data de 5 iunie 2015, Saint-Gobain Rigips Romania a participat la celebrarea Zilei Mondiale a mediului care s-a desfasurat la Cluj-Napoca, tema aleasa pentru acest an intitulandu-se „ŞAPTE MILIARDE DE VISE. O PLANETĂ. CONSUMĂ CU GRIJĂ”.

In cadrul acestui eveniment Saint-Gobain Rigips si-a prezentat produsele (reciclabile si total inofensive fata de om si mediu, bazate pe roca de gips extrasa din cariera de la Turda, unele cu rol de purificare a aerului – placa din gips-carton Rigips Activ’Air), acțiunile in care s-a implicat compania pentru reducerea efectelor poluării de-a lungul timpului (unitate de reciclare a deseurilor, plantare Comana), dar si faptul ca a primit recent dreptul de a utiliza stampila “Furnizor de solutii verzi pentru locuinte” din partea Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (Romanian Green Building Council), compania folosind materiale naturale locale (pentru placare) in proportie de 100%, dar si materiale cu conţinut reciclat.

Evenimentul face parte din seria initiativelor de mediu derulate de catre Agentia pentru Protectia Mediului Cluj si a reunit atat actori din cadrul institutiilor si autoritatilor publice, cat si din cadrul principalelor universitati clujene.

Ziua Mondiala a Mediului se sarbatoreste in fiecare an pe data de 5 iunie si reprezinta o ocazie de a reflecta mai mult asupra protectiei mediului inconjurator, dar și un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului natural al planetei.