Saint-Gobain Rigips este parte din cel mai nou proiect EFdeN: Casa solară EFdeN Signature

Saint-Gobain Rigips este parte din cel mai nou proiect EFdeN: Casa solară EFdeN Signature

Saint-Gobain Rigips Romania este parte din cel mai nou proiect EFdeN care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018 ce va avea loc în Dubai.

Casa solară EFdeN Signature, la care au contribuit și materiale Saint-Gobain Rigips, a fost inaugurată pe 25 iulie 2018, lângă Băneasa Shopping City București, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a Adjunctului Șefului Misiunii Diplomatice SUA la București, David Schlaefer, și a reprezentanților mediului academic, Universitatea Tehnică de Construcții București - UTCB și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Locuința EFdeN Signature este dezvoltată de o echipă interdisciplinară formată din 60 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și de la alte trei universități, care au proiectat și construit o casă solară, 100% electrică și prietenoasă cu mediul, cu un grad ridicat de confort, sănătate și siguranță pentru ocupant.

Casa va fi deschisă publicului în perioada 31 iulie - 31 august 2018, de luni până vineri, între orele 18.00 și 21.00 și în weekend, între orele 12.00 și 21.00.

Începând cu data de 1 septembrie, ea va fi demontată, transportată și reconstruită în Dubai, în doar 15 zile, de către echipa de studenți, în finala celei mai mari competiții internaționale de arhitectură și tehnologii integrate, Solar Decathlon Middle East, unde 18 echipe din 13 țări și 4 continente vor concura în funcție de 10 probe interdisciplinare.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume şi a luat naștere în 2011, în Statele Unite ale Americii. Ȋn 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediția Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediția Versailles cu casa care acum este Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort. Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat 23 de premii.

EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional şi de cercetare, alături de produse sustenabile şi module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât şi pentru publicul larg.

Informații suplimentare pe www.efden.org