BIM

cover_bim

BIM

Saint-Gobain Rigips deține obiecte BIM pentru soluțiile de pereți și placări.

 

Ce este BIM (Building Information Modelling)?

BIM reprezintă un proces de proiectare colaborativă a unei clădiri utilizând un sistem coerent de modele computerizate 3D care înlocuiesc modul de lucru separat pe specialități utilizat până în prezent.

Rolul BIM este de a facilita monitorizarea performanțelor unei clădiri, atât ca întreg, dar și pe componente. De exemplu, un arhitect care utilizează BIM va putea evalua cu ușurință  performanța unei clădiri din perspectiva impactului asupra mediului, informație esențială în schemele de certificare pentru clădiri verzi.

BIM reprezintă o schimbare fundamentală în practica proiectării

Prin generarea, parțial automatizată, a modelelor clădirilor la nivel de detalii de execuție, BIM redistribuie alocarea efortului, punând accentul pe designul conceptual. Alte beneficii directe includ metode mai ușoare care garantează consecvența în planuri și rapoarte, automatizând verificarea interferențelor spațiale între sisteme. BIM constituie o bază solidă pentru interconectarea aplicațiilor de analiză/simulare/cost și îmbogățirea vizualizării și comunicării la toate scările și fazele proiectului.

Obiecte BIM pentru soluții Rigips® de pereți și placări disponibile pentru ALLPLAN Nemetschek

Saint-Gobain Rigips a creat o bibliotecă de obiecte BIM pentru ALLPLAN - soluții pentru pereți de compartimentare și placări pe structură metalică - susținând astfel inovația în proiectarea clădirilor. Acestea sunt disponibile odată cu instalarea celei mai recente versiuni a programului. Puteți, de asemenea, descărca aici arhiva Obiecte BIM pentru AllPlan 2016.

Obiecte BIM pentru soluții Rigips® de pereți și placări disponibile pentru Revit

Saint-Gobain Rigips a creat o bibliotecă de obiecte BIM pentru Revit - soluții pentru pereți de compartimentare, placări pe structură metalică și placare prin lipire cu adeziv - susținând astfel inovația în proiectarea clădirilor. Acestea sunt disponibile ca Add-on pentru Revit. Descarcă arhiva Obiecte BIM pentru Revit - versiunea 2017 și versiunea 2018.