BIM

cover_bim

BIM

Saint-Gobain Rigips detine obiecte BIM pentru solutiile de pereti si placari.

 

Ce este BIM (Building Information Modelling)

BIM reprezinta un  proces de proiectare colaborativa a unei cladiri utilizand un sistem coerent de modele computerizate 3D care inlocuiesc modul de lucru separat pe specialitati utilizat pana in prezent.

Rolul BIM este de a facilita monitorizarea performantelor unei cladiri, atat ca intreg dar si pe componente.  De exemplu, un arhitect care utilizeaza BIM va putea evalua cu usurinta  performanta  unei cladiri din perspectiva impactului asupra mediului, informatie esentiala in schemele de certificare pentru  cladiri verzi.

BIM reprezinta o schimbare fundamentala in practica proiectarii

Prin generarea, partial automatizata, a modelelor cladirilor la nivel de detalii de executie, BIM redistribuie alocarea efortului, punand accentul pe designul conceptual. Alte beneficii directe includ metode mai usoare care garanteaza consecventa in planuri si rapoarte, automatizand verificarea interferentelor spatiale intre sisteme.  BIM constituie o baza solida pentru interconectarea aplicatiilor de analiza/simulare/cost si imbogatirea vizualizarii si comunicarii la toate scarile si fazele proiectului.

Obiecte BIM pentru solutii Rigips® de pereti si placari disponibile pentru ALLPLAN Nemetschek

Saint-Gobain Rigips a creat o biblioteca de obiecte BIM pentru ALLPLAN - solutii pentru pereti de compartimentare si placari pe structura metalica - sustinand astfel inovatia in proiectarea cladirilor. Acestea sunt disponibile odata cu instalarea celei mai recente versiuni a programului. Puteti, de asemenea, descarca aici arhiva Obiecte BIM pentru AllPlan 2016.

Obiecte BIM pentru solutii Rigips® de pereti si placari disponibile pentru Revit

Saint-Gobain Rigips a creat o biblioteca de obiecte BIM pentru Revit - solutii pentru pereti de compartimentare, placari pe structura metalica si placare prin lipire cu adeziv - sustinand astfel inovatia in proiectrea cladirilor. Acestea sunt disponibile ca Add-on pentru Revit. Descarca arhiva Obiecte BIM pentru Revit - versiunea 2017 si versiunea 2018.