Formare profesională

page-header-bg

Formare profesională

Saint-Gobain sustine excelența în execuție.

Academia Tehnică Saint-Gobain, organizată de diviziile Saint-Gobain Rigips și Saint-Gobain ISOVER, are deja o experiență acumulată în derularea de cursuri pentru montatori, constructori, distribuitori, studenți, dar și alte grupuri interesate.  

CURSURI ACREDITATE de ANC

Academia Tehnică Saint-Gobain, cu centre de instruire autorizate la București și Ploiești, organizează CURSURI DE INIȚIERE (cu durata de 40 ore), acreditate de Autoritatea Națională a Calificărilor (ANC) pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”.

Ȋn urma examenului absolvit cu notă de trecere, fiecare participant primește o diplomă de absolvire acordată de Ministerul Muncii, Familei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educației Naționale, această diplomă având regimul actelor de studii.

Programul autorizat ANC, cu module teoretice şi practice, axate pe competențele din standardul ocupațional pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”, poate fi accesat în limita numărului de cursanți şi a cursurilor programate în calendarul Academiei. 

Ȋn cadrul cursurilor, se urmărește dezvoltarea diverselor competențe pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”, după cum urmează:

 • Stabilirea procedeului de placare;
 • Pregătirea operației de montare;
 • Efectuarea lucrărilor de placare la pereți;
 • Efectuarea lucrărilor de placare la plafoane;
 • Finisarea rosturilor.

Cursurile sunt susținute de diviziile Rigips şi ISOVER, materialele folosite în practică fiind furnizate gratuit de acestea. Instructorii dețin diplomă de formator.

În prezent, CURSURILE SUNT OFERITE ȊN MOD GRATUIT PARTENERILOR NOȘTRI, Saint-Gobain suportând atât costurile aferente materialelor puse la dispoziție de cele două divizii Rigips şi ISOVER, cât şi costurile aferente trainerilor, comisiei de examinare, dar şi contravaloarea diplomelor (aprox. 1100 RON/participant).

Costurile aferente deplasării la centrele de instruire şi a cazării pentru cursanții din altă localitate sunt suportate de către aceștia sau de către angajatorul acestora, după caz.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la academiatehnica@saint-gobain.com sau la numerele de telefon 021.207.57.50 / 021.207.57.51.

CURSURI DIVERSE

De asemenea, Academia Tehnică Saint-Gobain are în programa educațională și module scurte de câteva ore (de exemplu – 2 ore, 4 ore, 8 ore etc.) pe diverse teme, pentru o audiență largă.

La finalizarea unui astfel de modul, cursanții primesc diplome de participare.

CURSURI SCURTE pentru reprezentanții de vânzări ai distribuitorilor, Project Managers etc.

 • Curs - Pereți și placări din gips-carton - modul 8 ore
 • Curs - Plafoane false Rigips - modul 8 ore
 • Curs - Finisarea suprafețelor cu tencuieli și gleturi - modul 8 ore
 • Curs - Mansarde - modul 4 ore
 • Seminar - Acustică - modul 2 ore
 • Seminar - Rezistență la foc – modul 2 ore
 • Seminar - Eficiență energetică - modul 2 ore
 • Seminar - Noutăți (eg. clădiri verzi, calitatea aerului, soluții inovatoare etc.) - modul 2 ore

Aceste module pot fi susținute în măsura în care se confirmă un număr minim de 10 participanți și sunt compatibile cu Calendarul Academiei.

Broșura Academia tehnică