Formare profesională

page-header-bg

Formare profesională

Saint-Gobain sustine excelenta in executie.

Academia Tehnica Saint-Gobain, organizata de diviziile Saint-Gobain Rigips si Saint-Gobain Isover, are deja o experienta acumulata in derularea de cursuri pentru montatori, constructori, distribuitori, studenti, dar si alte grupuri interesate.  

CURSURI ACREDITATE de ANC

Academia Tehnică Saint-Gobain, cu centre de instruire autorizate la București si Ploiești, organizează CURSURI DE INIȚIERE (cu durata de 40 ore), acreditate de Autoritatea Națională a Calificărilor (ANC) pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”.

Ȋn urma examenului absolvit cu notă de trecere, fiecare participant primește o diplomă de absolvire acordată de Ministerul Muncii, Familei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educației Naționale, această diplomă având regimul actelor de studii.

Programul autorizat ANC, cu module teoretice şi practice, axate pe competențele din standardul ocupațional pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”, poate fi accesat în limita numărului de cursanți şi a cursurilor programate în calendarul Academiei. 

Ȋn cadrul cursurilor, se urmărește dezvoltarea diverselor competențe pentru ocupația „Montator pereți şi plafoane din gips-carton”, după cum urmează:

 • Stabilirea procedeului de placare;
 • Pregătirea operației de montare;
 • Efectuarea lucrărilor de placare la pereți;
 • Efectuarea lucrărilor de placare la plafoane;
 • Finisarea rosturilor.

Cursurile sunt susținute de diviziile Rigips şi Isover, materialele folosite în practică fiind furnizate gratuit de acestea. Instructorii dețin diplomă de formator.

In prezent, CURSURILE SUNT OFERITE ȊN MOD GRATUIT PARTENERILOR NOȘTRI, Saint-Gobain suportând atât costurile aferente materialelor puse la dispoziție de cele două divizii Rigips şi Isover, cât şi costurile aferente trainerilor, comisiei de examinare, dar şi contravaloarea diplomelor (aprox. 1100 RON/participant).

Costurile aferente deplasării la centrele de instruire şi a cazării pentru cursanții din altă localitate sunt suportate de către aceștia sau de către angajatorul acestora, după caz.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la academiatehnica@saint-gobain.com sau la numerele de telefon 021.207.57.50 / 021.207.57.51.

CURSURI DIVERSE

De asemenea, Academia Tehnica Saint-Gobain are in programa educationala si module scurte de cateva ore (de exemplu – 2 ore, 4 ore, 8 ore etc.) pe diverse teme, pentru o audienta larga.

La finalizarea unui astfel de modul, cursantii primesc diplome de participare.

CURSURI SCURTE pentru reprezentantii de vanzari ai distribuitorilor, Project Managers etc.

 • Curs - Pereti si placari din gips-carton - modul 8 ore
 • Curs - Plafoane false Rigips - modul 8 ore
 • Curs - Finisarea suprafetelor cu tencuieli si gleturi - modul 8 ore
 • Curs - Mansarde - modul 4 ore
 • Seminar  - Acustica - modul 2 ore
 • Seminar - Rezistenta la foc – modul 2 ore
 • Seminar - Eficienta energetica - modul 2 ore
 • Seminar - Noutati (eg cladiri verzi, calitatea aerului, solutii inovatoare etc.) - modul 2 ore

Aceste module pot fi sustinute in masura in care se confirma un numar minim de 10 participanti si sunt compatibile cu Calendarul Academiei.

Broșura Academia tehnică