Ospitalitate (HoReCa)

Ospitalitate (HoReCa)

Construcțiile din Segmentul Ospitalității (hoteluri și restaurante) trebuie să îndeplinească cerințe multiple privind rezistența, stabilitatea și durabilitatea clădirilor. Saint-Gobain Rigips oferă soluții complete de pereți, plafoane și pardoseli ce respectă cele mai înalte cerințe pentru aceste construcții.

Parcare

Parcarile subterane sunt, în majoritatea lor, spații neîncălzite, expuse traficului intens. Pentru finisarea durabilă a pereților și realizarea plafoanelor tehnice în aceste spații, Saint-Gobain Rigips recomandă soluțiile AQUAROC™.

Salon de înfrumusețare

Spațiile destinate relaxării cum sunt saloanele de înfrumusețare trebuie să asigure intimitate prin protecția la zgomotul provenit din camerele învecinate, dar și confort vizual, estetică și armonie.

Peretii de compartimentare dublu placati Rigips®Fonic asigura un nivel ridicat de izolare acustica in timp de plafoanele Rigips®  fixe sau casetate, cu diverse modele, pot purifica aerul interior prin tehnologia Activ’Air®.

Piscină și saună

Pentru a lupta împotriva umidității extreme în spațiile expuse stropirii, cu o umiditate ridicată a aerului, așa cum sunt piscina sau sauna umedă, Saint-Gobain Rigips propune soluții de pereți și plafoane din placi pe baza de ciment Rigips® AQUAROC, extrem de rezistente la umiditate.

Sală de sport

În proiectarea sălilor de sport, protecția la impact a pereților și plafoanelor este esențială.

În cazul în care pereții și placările susțin aparate de gimnastică sau spaliere, acestea se vor realiza din plăci rezistente la smulgere Rigips® RIGIDUR pe o structura speciala, adaptata tipului de sarcina ce urmeaza a fi ancorat, iar pentru ancorare se vor folosi elementele de fixare indicate de producatorul echipamentelor.

Saint-Gobain Rigips ofera solutii de pereti si placari cu placi Rigips®RIGIDUR rezistente la impact care permit ancorarea sigura a obiectelor. 

Hol

În proiectarea căilor de acces în spațiile cu trafic intens protecția la incendiu are un rol foarte important.

Pentru că holul este o zonă frecvent tranzitată, pereții trebuie să fie in plus si rezistenti la impact.

Saint-Gobain Rigips a dezvoltat solutii de protectie pasiva la incendiu cu rezistenta crescuta la impact care au la baza placile Rigips® RIGIDUR cu grosimea de 12,5 mm si profilele metalice rigide Rigips® RIGIPROFIL.

Placile spaciale Rigips® Gyptone pentru coridoare cu dimensiunile 300x1800 mm si 300x2100 mm si muchie tip "E" se folosesc pentru realizarea plafoanelor demontabile atunci cand in plafonul fals sunt mascate instalatii la care este necesar accesul pentru intretinere (climatizare, electrice etc.).

Spălătorie

În spațiile în care umiditatea aerului este ridicată, cum sunt spălătoriile profesionale, Saint-Gobain Rigips propune soluțiile pentru pereți și plafoane cu plăci de gips-carton Rigips® RBI (de culoare verde) și/sau plăci Rigips® GLASROC H, rezistente la umiditate foarte ridicata.

Placile se pot finisa prin vopsire sau placare ceramica.

Recepție

În proiectarea zonelor de primire a oaspeților, estetica și protecția la incendiu joacă un rol foarte important.

Pentru că recepția reprezintă primul contact cu imaginea unui hotel sau pensiuni, este important si ca acest spatiu sa fie amenajat intr-un mod cat mai placut.

Saint-Gobain Rigips a dezvoltat solutii care imbunatatesc aspectul spatiilor interiore si au in acelasi timp un rol important in protectia la incendiu, avand la baza placile Rigips® RB sau Rigips® RF cu grosimea de 12,5 mm si profilele metalice rigide Rigips® RIGIPROFIL. 

Restaurant Bar

Restaurantele sunt spații în care zgomotul aerian poate atinge un nivel înalt, periclitând astfel confortul clienților.

Soluțiile speciale de plafoane casetate acustice oferite de Saint-Gobain Rigips au un rol foarte important în asigurarea confortului in timpul liber.

Plafoanele casetate marca Rigips imbunatatesc confortul in spatiile publice, cum sunt restaurantele pentru ca sunt:

  • FUNCTIONALE – permit accesul rapid la instalatiile de climatizare sau electrice, scurtand perioadele de neutilizare ale incaperilor, cauzate de defectiuni
  • ESTETICE – fiecare categorie de plafoane casetate marca Rigips vine intr-o varietate larga de modele si chiar culori, astfel incat sa completeze armonios designul interior
  • EFICIENTE ACUSTIC – in spatiile mari, reverberatia (efectul de ecou)  poate afecta calitatea comunicarii si confortul. Plafoanele acustice Saint-Gobain Rigips reduc reverberatia si imbunatatesc astfel calitatea vietii in timpul liber.
  • BENEFICE PENTRU SANATATE -  gamele de plafoane acustice Rigiton® si Gyptone® inglobeaza tehnologia Activ’Air® - contin compusi care absorb si neutralizeaza substantele nocive din aerul interior, cunoscute si ca VOC (Volatile Organic Compounds) , dintre care poate cea mai cunoscuta este formaldehida.

Baie

Pentru a lupta împotriva umidității în zona băii, Saint-Gobain Rigips propune soluțiile cu plăci de gips-carton RBI (de culoare verde) sau pe bază de ipsos armat și impermeabilizat, Glasroc H.

Descoperiti in continuare sfaturile Saint-Gobain Rigips pentru a lupta contra umiditatii si solutiile pentru prevenirea si tratarea efectelor acesteia.

Bucătărie

Amenajarea bucătăriilor industriale trebuie să țină cont atât de siguranța exploatării acestui spațiu prin soluții de ancorare sigură atunci când vine vorba de obiecte de mobilier suspendate, cât și de rezistența la impact, pentru ca aceste spatii sunt de obicei intens circulate.

Pentru a lupta impotriva umiditatii, Saint-Gobain Rigips propune solutiile cu placi de gips-caton Rigips® RBI (de culoare verde) sau pe baza de ipsos armat cu fibre celulozice Rigips® RIGIDUR.

Cameră

Zgomotul este probabil cel mai mare factor de disconfort atunci când mergem în concediu în căutarea relaxării.

Pentru o ședere plăcută în hoteluri sau pensiuni, confortul acustic în camere este un element cheie.

Saint-Gobain Rigips propune solutii durabile de pereti si plafoane pentru izolare acustica care au la baza placile Rigips® Fonic si Rigips® RIGIDUR.

Peretii construiti cu placi din gis-carton Rigips® Fonic cu densitate ridicata reduc disconfortul sonor cu 50%* fata de peretii realizati cu placi din gips-carton standard.

*Perete dublu placat Rigips® Fonic pe structura UW/SP 75 cu vata minerala Isover® Akusto 50 mm