Recreere/Timp liber

Recreere/Timp liber

Activitățile în spațiile destinate timpului liber au rol de recreere și ne transmit o stare de bine. Saint-Gobain Rigips propune soluții pentru pereți și plafoane, cu rezistență sporită la umiditate și foc, protecție la impact și confort acustic.

Piscină și saună

Pentru a lupta împotriva umidității extreme în spațiile expuse stropirii, cu o umiditate ridicată a aerului, așa cum sunt piscina sau sauna umedă, Saint-Gobain Rigips propune soluții de pereți și plafoane din placi pe baza de ciment Rigips® AQUAROC, extrem de rezistente la umiditate.

Parcare

Parcarile subterane sunt, în majoritatea lor, spații neîncălzite, expuse traficului intens. Pentru finisarea durabilă a pereților și realizarea plafoanelor tehnice în aceste spații, Saint-Gobain Rigips recomandă soluțiile AQUAROC™.

Săli de sport

În proiectarea sălilor de sport, protecția la impact a pereților și plafoanelor este esențială.

În cazul în care pereții și placările susțin aparate de gimnastică sau spaliere, acestea se vor realiza din plăci rezistente la smulgere Rigips® RIGIDUR pe o structura speciala, adaptata tipului de sarcina ce urmeaza a fi ancorat, iar pentru ancorare se vor folosi elementele de fixare indicate de producatorul echipamentelor.

Saint-Gobain Rigips ofera solutii de pereti si placari cu placi Rigips®RIGIDUR rezistente la impact care permit ancorarea sigura a obiectelor.

Restaurante

Restaurantele sunt spații în care zgomotul aerian poate atinge un nivel înalt, periclitând astfel confortul clienților.

Soluțiile speciale de plafoane casetate acustice oferite de Saint-Gobain Rigips au un rol foarte important în asigurarea confortului in timpul liber.

Plafoanele casetate marca Rigips imbunatatesc confortul in spatiile publice, cum sunt restaurantele pentru ca sunt:

  • FUNCTIONALE – permit accesul rapid la instalatiile de climatizare sau electrice, scurtand perioadele de neutilizare ale incaperilor, cauzate de defectiuni
  • ESTETICE – fiecare categorie de plafoane casetate marca Rigips vine intr-o varietate larga de modele si chiar culori, astfel incat sa completeze armonios designul interior
  • EFICIENTE ACUSTIC – in spatiile mari, reverberatia (efectul de ecou)  poate afecta calitatea comunicarii si confortul. Plafoanele acustice Saint-Gobain Rigips reduc reverberatia si imbunatatesc astfel calitatea vietii in timpul liber.
  • BENEFICE PENTRU SANATATE -  gamele de plafoane acustice Rigiton® si Gyptone® inglobeaza tehnologia Activ’Air® - contin compusi care absorb si neutralizeaza substantele nocive din aerul interior, cunoscute si ca VOC (Volatile Organic Compounds) , dintre care poate cea mai cunoscuta este formaldehida.

Săli de spectacol/Aule

Printre cerințele esențiale de proiectare a sălilor de spectacol se numără calitatea acustică și protecția la incendiu.

În funcție de dimensiunea și forma spațiului, de pozitia scenei, dar și de tipul activitatilor care urmeaza a fi desfasurate, se va face un calcul matematic, din care vor rezulta caracteristicile tehnice ale placilor cu care se vor realiza peretii si plafonul.

Pentru protectia la foc, Saint-Gobain Rigips propune solutii care au la baza placile din gips-carton Rigips®RF sau placile din ipsos armat cu fibra de sticla Glasroc® F.