Sănătate

Sănătate

Studiile arată că într-un spital, liniștea poate reduce stresul resimțit de pacienți, facilitând recuperarea mai rapidă. Saint-Gobain Rigips oferă soluții pentru confort acustic, pentru aer purificat și igienă, pentru protecție împotriva radiațiilor X.

Salon

Normele privind proiectarea unităților medicale pun accent pe asigurarea confortului pacienților pentru o recuperare cât mai rapidă.

De exemplu, intr-un salon cu pacienti, nivelul maximum al zgomotului ambiental, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ar trebui să fie 35 dB, iar pe timpul noptii sa nu depaseasca 40 dB.

Sală de mese

Cantinele sunt spații în care zgomotul aerian poate atinge un nivel înalt, periclitând astfel confortul pacienților.

Soluțiile speciale de plafoane casetate acustice oferite de Saint-Gobain Rigips au un rol foarte important in asigurarea confortului, asigurand un mediu potrivit pentru recuperare.

In plus, gamele de plafoane acustice Rigiton® si Gyptone® sunt benefice pentru sanatate pentru ca  inglobeaza tehnologia Activ’Air®  care consta in absorbirea si neutralizarea substantelor nocive din aerul interior, dintre care poate cea mai cunoscuta este formaldehida.

Recepție

În proiectarea căilor de acces în unitățile medicale, protecția împotriva incendiilor are un rol foarte important.

De asemenea, designul acestui spațiu, cu care pacienții au primul contact, joaca și el un rol important.

Saint-Gobain Rigips a dezvoltat solutii care imbunatatesc aspectul spatiilor interiore si au in acelasi timp un rol important in protectia impotriva incendiilor.

Laborator

Igiena aerului în clădirile medicale presupune asigurarea acelor parametri de calitate a aerului care nu periclitează sănătatea pacienților și care pot favoriza vindecarea oamenilor cu probleme de sănătate.

Pentru realizarea constructiva a unei camere albe adecvate sau a unui laborator este necesar sa se foloseasca materiale care sa nu genereze particule (într-o cantitate mai mare decat specificat) care pot fi purtatoare de microbi. (Sursa: NF S 90-351:2013).

Hol

În proiectarea căilor de acces către cabinetele de consultații, protecția la incendiu are un rol foarte important.

Pentru că holul este o zona frecvent tranzitată, pereții trebuie să fie in plus si rezistenti la impact.

Saint-Gobain Rigips a dezvoltat solutii de protectie pasiva la incendiu cu rezistenta crescuta la impact care au la baza placile Rigips® RIGIDUR cu grosimea de 12,5 mm si profilele metalice rigide Rigips® RIGIPROFIL.

Placile spaciale Rigips® Gyptone pentru coridoare cu dimensiunile 300x1800 mm si 300x2100 mm si muchie tip "E" se folosesc pentru realizarea plafoanelor demontabile atunci cand in plafonul fals sunt mascate instalatii la care este necesar accesul pentru intretinere (climatizare, electrice, etc)

Cabinet de consultații

Normele privind proiectarea spitalelor pun accent pe asigurarea confortului pacienților pentru o recuperare cât mai rapidă.

De exemplu, într-un cabinet de consultații trebuie asigurat un mediu linistit, prin limitarea nivelului zgomotului provenit de la incaperile invecinate.

Bucătărie

Amenajarea bucătăriilor industriale trebuie să țină cont atât de siguranța exploatării acestui spațiu prin soluții de ancorare sigură atunci când vine vorba de obiecte de mobilier suspendate, cât și de rezistența la impact pentru ca aceste spatii sunt de obicei intens circulate.

Pentru a lupta impotriva umiditatii, Saint-Gobain Rigips propune solutiile cu placi de gips-caton Rigips® RBI (de culoare verde) sau pe baza de ipsos armat cu fibre celulozice Rigips® RIGIDUR.

Bloc operator

Igiena aerului în clădirile medicale presupune asigurarea acelor parametri de calitate a aerului care nu periclitează sănătatea pacienților și care pot favoriza vindecarea oamenilor cu probleme de sănătate.

Pentru realizarea constructiva a unui bloc operator este necesar sa se foloseasca materiale care sa nu genereze particule (într-o cantitate mai mare decat specificat) care pot fi purtatoare de microbi. (Sursa: NF S 90-351:2013).

Baie

Pentru a lupta împotriva umidității în zona băii, Saint-Gobain Rigips propune soluțiile cu plăci de gips-carton Rigips®RBI (de culoare verde) sau pe bază de ipsos armat și impermeabilizat, Glasroc® H.

Pentru amenajarea bailor in unitatile medicale  sunt recomandate solutiile de pereti cu structura metalica dubla independenta Rigips® RIGIPROFIL, care permit mascarea instalatiilor electrice si sanitare.