Documente asociate

Documentație gratuită

  • Fișe tehnice
  • Declarații de performanță
  • Cataloage

Aquaroc® - placă specială rezistentă la umiditate

Aquaroc®, cu muchie dreapta, este o placa de ciment (SR EN 12467) cu granule de polistiren expandat şi suprafeţe armate cu plasă din fibră de sticlă (gri inchis), greu combustibila (clasa de reactie la foc  A2-s1, d0).

Pentru spaţii cu expunere directă la acţiunea apei sau umidităţii excesive. Ideala pentru camere cu umezeală ridicată datorată aburului datorită gradului mic de absorbţie apă de doar 8% după scufundare în apă timp de 24 de ore: bucătării, zone umede din baie - cabine de duş închise acasă sau la piscină, la baze de tratament/spa, la spălătorii.

Aquaroc® - placă specială rezistentă la umiditate

Sunt o alternativă rapidă şi uşoară la zidărie, putând fi utilizate pentru placarea/tencuirea uscată a pereţilor în zone slab aerisite precum pivniţele, cămările sau intrând în componenţa pereţilor despărţitori, având duritate de 42 N/mm 2 şi densitate ridicată, ce dau o bună rezistenţă la deteriorarea prin lovire şi abraziune, în zone cu trafic intens (eg parcări, holuri de spital, etc).

În plus, oferă până la 60 minute rezistenţă la foc a pereţilor despărţitori si un nivel ridicat de izolare acustică, ceea ce le face ideale pentru zonele cu trafic si zgomotoase din cladirile de agrement, scoli, cladiri publice. Suprafata placilor Aquaroc® poate fi finisata cu vopsea sau poate fi placata cu faianta, gresie sau piatra naturala.

Pentru placaje se folosesc adezivi elastici pentru lipire si chituire. Suprafata placilor poate fi finisata cu placi ceramice (faianta fixata cu adeziv), tinand cont de gradul maxim de incarcare de 50 kg/mp. Se pot prinde si greutati cu sarcina de pana la 20 kg in punctul de fixare.

Pentru obiecte sanitare, este necesara o structura metalica suplimentara in spatele placii. Pot fi utilizate si la fatade, in cadrul unui sistem ce cuprinde mai multe elemente (insiruite de la interior la exterior): placi din gips-carton sau placi Rigidur®, bariera de vapori Isover® Vario, strat de vata minerala Isover®, strat de difuzie, strat de aer, placi de ciment Aquaroc®, vata minerala cu rol termoizolant, grund, plasa si strat decorativ tencuiala Weber®.

MONTAJ: Placa se poate taia usor, la dimensiunea dorita, cu cutterul. Se monteaza pe structura metalica din otel similara cu cea folosita la montajul placilor de gips-carton (profile CW pentru pereti de compartimentare, profile CD si bride de ancorare pentru placare/tencuiala uscata). Placile se prind cu suruburi Aquaroc®. Pentru etansarea rosturilor se utilizeaza chitul adeziv poliuretanic Aquaroc® . Pentru aplicatii rezistente la foc se va utiliza chitul Weber® set Flex.

Pentru spaţii cu expunere DIRECTĂ la acţiunea apei sau umidităţii excesive.

Are o valoare a pH-ului de 12 (nivel ridicat), astfel ca rezistă eficient şi la atacul mucegaiului.

Documente asociateDe unde cumperi

Date tehnice

Cod SAPMarca si tipMod prezentareSuprafata
(mp/placa)
Masa neta/mp
(kg)
Masa neta/placa
(kg)
Info logistice (buc/palet)Termen livrare

FTFișă tehnică

DOPDeclarație de performanță

FDSFișă de securitate

5200557909Aquaroc® - placa ciment cu granule polistiren, rezistenta la umiditate ridicata, muchie dreapta12.5x1200x2500 mm313.540.515AFT Aquaroc placă ciment 12,5DOP Aquaroc placă ciment 12,5 03.2016
5200558099

Aquaroc® - placa ciment cu granule polistiren, rezistenta la umiditate ridicata,  muchie dreapta

12.5x1200x3000 mm3.613.540.515CFT Aquaroc placă ciment 12,5DOP Aquaroc placă ciment 12,5 03.2016