Saint-Gobain Rigips

cover_saint-gobain_rigips

Saint-Gobain Rigips

Divizia Saint-Gobain Rigips România, parte a companiei Saint-Gobain Construction Products România, este prezentă pe piața românească din 1994.

Saint-Gobain Rigips a reușit să-și construiască o reputație solidă prin diversitatea și calitatea ridicată a produselor și soluțiilor (sisteme și servicii) inovatoare destinate amenajărilor interioare, cât și prin locul central pe care îl ocupă clientul în sistemul său de valori. Acreditată ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 și ISO 50001, Saint-Gobain Rigips produce și comercializează numai produse certificate și își menține poziția de lider în cadrul firmelor de profil din România.

GAMA VARIATĂ DE PRODUSE

Saint-Gobain Rigips România pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse performante de înaltă calitate, precum și soluții complete, pentru a răspunde nevoilor de confort termic, acustic, de protecție la umiditate și rezistență la foc: plăci din gips-carton și plăci speciale, profile și accesorii pentru realizarea structurilor pereților de compartimentare și a placărilor uscate, o gama largă de plăci și structura aferentă pentru tavane false demontabile și/sau nedemontabile, tencuieli umede pe bază de ipsos natural, materiale de îmbinare și finisare. 

Cu plăcile din gips-carton sau speciale se pot construi plafoane, placări de pereți, pereți pe structură ușoară, plafoane durabile - ele rezistând de-a lungul timpului, pe întreaga durată de viață a clădirii.

Cu ipsosul de construcții se pot realiza reparații, finisaje clasice și lucrări decorative. Cu gleturile si tencuielile pe bază de ipsos se pot face finisaje ale suprafețelor clasice din zidărie, obținându-se o suprafață plană și netedă înainte de vopsirea finală.

Cu plafoanele demontabile funcționale sau acustice se poate obține un nivel ridicat de estetică și design al spațiilor, se pot ascunde instalațiile (electrice, de apă, ventilațiile, etc) și se poate crește confortul acustic în interiorul încăperii - pentru o mai mare claritate a vorbirii.

MĂRCILE SAINT-GOBAIN RIGIPS

Dintre mărcile sub care Saint-Gobain Rigips România comercializează aceste produse amintim marca Rigips®, echivalentă în limbajul cotidian cu „gips-cartonul”, dar care în realitate cuprinde o gama largă de plăci din gips-carton, dar și profile, șuruburi și accesorii metalice, precum și ipsos pentru construcții.

De asemenea marca Rimano® oferă o gamă largă de gleturi și tencuieli.

În portofoliul Saint-Gobain Rigips România mai există și următoarele mărci:

*în categoria de plăci speciale cu cerințe speciale (de rezistență la umiditate, foc, impact) - Aquaroc®, Glasroc® H, Glasroc® F Ridurit, Glasroc® F Riflex, Glasroc® X, Rigidur®

*în categoria de plăci din gips-carton - Habito®Rigistabil

*în categoria de plafoane din gips: Casoprano®, Gyptone®, Rigitone® sau ușoare, din vată minerală de sticlă Ecophon sau vată minerală bazaltică Eurocoustic.

Produsele Saint-Gobain Rigips răspund cerințelor tot mai dinamice ale beneficiarilor și specialiștilor - arhitecți și designeri de interior, constructori și meșteri -, precum: rezistența la foc, izolarea termică și eficiența energetică, izolarea fonică și claritatea acustică, protecția împotriva umidității, îndeplinind totodată și un nivel estetic ridicat.

Soluțiile Saint-Gobain Rigips® sunt apte să creeze forme funcționale și estetice impresionante, atât în clădiri rezidențiale, cât și în spații comerciale, industriale, în teatre, spitale și clinici, hoteluri, spații de învățământ, și nu numai.

UNITĂȚI DE PRODUCȚIE

Compania are trei unități de producție: o unitate de procesare a rocii în comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, o fabrică de plăci din gips-carton și o fabrică de ipsos de construcții și ipsos industrial, cu spații de depozitare proprii, toate situate în Turda, precum și un depozit în București. Compania este prezentă la nivel național, comercializând produsele sale prin rețeaua de parteneri distribuitori (companii de distribuție naționale și regionale, magazine și depozite specializate, rețele de bricolaj).

OPERAȚIUNI INDUSTRIALE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ

Fabrica de Ipsos Turda și Cariera au fost recompensate cu nivelul ''bronze''  și Fabrica de Plăci de Gips-Carton Turda, cu nivelul ''silver'' în cadrul sistemului de management industrial WCM (World Class Manufacturing) - cel mai performant sistem de management al operațiunilor industriale, confirmând faptul că fabricile Saint-Gobain Rigips se înscriu printre cele mai performante din Grupul Saint-Gobain, justificând pe deplin nivelul investițiilor realizate de companie atât in unitățile sale industriale cât și pentru protejarea mediului înconjurător.

ECONOMIA DE RESURSE

Printre inițiativele legate de consumul judicios al resurselor naturale,  menționăm:  diminuarea cantității de apă utilizată, utilizarea aerului cald rezidual la încălzirea apei din clădirea administrativă și în procesul de producție - grație schimbătoarelor de căldură montate, reducerea emisiilor de CO2 prin diminuarea deșeurilor de toate tipurile, reciclarea ambalajelor și reducerea consumurilor energetice.

INVESTIȚII PENTRU SUSTENABILITATE

CONSUMĂM MAI PUȚINĂ APĂ

În 2012 am investit circa 450,000 de euro într-un sistem de colectare, filtrare și evacuare a apelor din carieră, protejând astfel terenurile împotriva unor eventuale alunecări accidentale.

REFACEM AREALUL NATURAL

Anual au loc planuri de refacere a mediului prin care se refac, prin terasare, compactare și plantare, zonele de carieră exploatate.

REUTILIZĂM DEȘEURILE RECICLATE DIN FABRICĂ

Am investit aproximativ 270,000 de euro într-o unitate pilot de reciclare a deșeurilor de gips-carton, prima din țară, care permite reutilizarea deșeurilor din plăcile de gips-carton, având ca rezultat reducerea gradului de utilizare a rocii  naturale din cariera și diminuarea impactului asupra mediului,  prin reducerea cantității de deșeu din gropile industriale special amenajate.

CONSUMĂM MAI PUȚINĂ ENERGIE

În 2013 am deschis un nou depozit și un sediu administrativ la Fabrica de Ipsos din Turda, o investiție totală de circa 1,3 milioane de euro. Acestea sunt clădiri cu izolare termică ridicată, ceea ce înseamna un impact pozitiv prin reducerea pierderilor de căldura iarna, și a supraîncălzirii vara, rezultând o reducere semnificativă a consumurilor energetice.

MAI PUȚIN PRAF PE DURATA TRANSPORTULUI & COMERCIALIZĂRII SACILOR

În 2015 s-a inaugurat la Fabrica de Ipsos Turda noua linie de ambalare a gleturilor şi tencuielilor pe bază de ipsos, folosindu-se cea mai modernă tehnologie din domeniu - ambalare în saci din polietilenă vidați. Valoarea investițiilor s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, proiectul fiind parțial cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” gestionat prin Ministerul Fondurilor Europene.  Prin dotarea fabricii cu echipamente înalt tehnologizate s-a avut în vedere eficientizarea activității sale, prin extinderea, modernizarea și automatizarea proceselor tehnologice, dar această investiție vine și în întâmpinarea nevoilor clienților Saint-Gobain Rigips Romania, punându-le la dispoziție ambalaje noi, din polietilenă (PE), vidate, curate, care nu lasă praf, 100% reciclabile.

ECONOMII - MAI PUȚINE PIERDERI DE PRODUS ȘI MAI PUȚIN SPAȚIU OCUPAT

Ambalajele sunt rezistente la umezeală, şi ajută la păstrarea proprietăților produselor mult mai mult timp, prelungind termenul de valabilitate al acestora.  Prin vidare, sacii sunt mai puțin predispuși la spargere și ocupă mai puțin spațiu în depozit, în camioanele de transport, în magazine.

 

ÎNCURAJĂM EXCELENȚA ÎN EXECUȚIE

Compania se implică activ și în creșterea nivelului de cunoștinte și aptitudini a celor ce lucrează cu produsele sale și în educarea viitorilor specialiști prin cursuri tehnice, teoretice și practice pentru parteneri, studenți și elevi, sau oferind consultanță tehnică în cadrul proiectelor.

Compania a primit autorizația din partea  Autorității Naționale pentru Calificări de a sustine cursuri de "Montator gips-carton", la finalul cărora examinarea se face cu implicarea reprezentanților numiți de ANC, iar absolvenți primesc diplome emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale, având regim de acte de studii - în cazul etapei de specializare, sau chiar de calificare - în cazul parcurgerii tuturor modulelor aferente Standardului Ocupațional. 

Academia Tehnică Saint-Gobain oferă suplimentar cursuri de perfecționare partenerilor distribuitori, constructori și meșteri, dar și arhitecți sau designeri de interior - subiectele variind de la familiarizarea cu portofoliul de produse și soluții, la etape de montaj, sau chiar la contribuția acestora la schemele de evaluare a clădirilor verzi LEED, BREEAM, etc.

Pentru Saint-Gobain Rigips este evident, calitatea excelentă a produselor trebuie dublată de utilizarea adecvată a acestora și de un montaj corespunzător.

PREMIEM PROIECTELE DE EXCEPȚIE

Saint-Gobain Rigips România premiază excelența și inovația în execuție demonstrate în Proiectele de construcții noi sau renovări din România în cadrul concursului Național Saint-Gobain Romania National Trophy , o rampă de lansare spre evenimentul internațional Saint-Gobain Gypsum International Trophy, un eveniment de tradiție lansat de către Grupul Saint-Gobain în 1998.

PROIECTE CU SOLUȚII DE LA NOI

În capitală - București:

Clădirile de birouri Sky Tower, Floreasca Park, City Gate, S-Park, Cristal Tower, AFI Office Cotroceni clădirea nr. 3, World Trade Center, ELI Project Magurele, One Tower - birouri Saint-Gobain, One Cotroceni Park 1, ; unitățile medicale Maternitatea Regina Maria, Spitalul Grigore Alexandrescu, Institutul Parhon; centrele comerciale și de agrement Plaza România, Băneasa Shopping City, Promenada Mall, Berăria H, Auchan Drumul Taberei (magazin și sediul de birouri; hotelurile H. Athénée Palace Hilton (acum Intercontinental), H. Grand Marriot, H. Cișmigiu și H. Mercure city center; unitățile de învățământ și cultură Liceul francez Anna de Noailles, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român, Palatul de Justiție, Teatrul Național, Camera Notarilor; clădiri rezidențiale: Bucharest One, Residence Central etc

În țară:

centrele comerciale și de agrement Shopping City Ploiești, Centrul multifuncțional Eden Vetiș Satu Mare, Centrul de evenimente Dumbrava Tg.Jiu; hotelurile H. Continental Sibiu, H. Central H. Plaza Piatra Neamț, H. Mara Sinaia, H. Ramada Craiova Dolj; clădiri rezidențiale: Sedako Timișoara, Iris 4 Timișoara, Fiald Bacău, Uranus Plaza Timișoara, Camp Giroc Timișoara, Multiserv Florești - Cluj, Disan Constanța, Ansamblul Good Afternoon Balotești, Ansamblul Trend Residence, Greenfield II - cartier Salcâmilor, Cortina Residence, Multiserv, Logis Constanța, ANL Sighișoara, Meseș Garden Zalău Sălaj; clădirile de birouri: Birouri Reci Covasna;  clădirile industriale: Fabrica de lapte Nucet Dâmbovița; unitățile de învățământ și cultură Grădinița Pepiniera Slobozia, International British School Timișoara, Lăcaș de cult Betel Cluj-Napoca, Centrul de Tradiții Bucovinene Suceava, Cinema Modern Suceava, etc.

Te bucuri de o viață confortabilă în spațiile create de produsele și soluțiile Saint-Gobain Rigips, care răspund provocărilor momentului: eficiența energetică, protecția mediului și dezvoltarea durabilă!