Saint-Gobain Rigips

cover_saint-gobain_rigips

Saint-Gobain Rigips

Divizia Saint-Gobain Rigips Romania,  parte a companiei Saint-Gobain Construction Products Romania, prezenta pe piata romaneasca din 1994, a reusit sa-si construiasca o reputatie solida prin diversitatea si calitatea ridicata a produselor si solutiilor (sisteme si servicii) inovatoare destinate amenajarilor interioare, ca si prin locul central pe care il ocupa clientul in sistemul sau de valori. Acreditata ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001, Saint-Gobain Rigips produce si comercializeaza numai produse certificate EU si este in prezent liderul firmelor de profil din Romania.

GAMA VARIATA DE PRODUSE

Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse performante de inalta calitate, precum si solutii complete pentru a raspunde nevoilor de confort termic, acustic, de protectie la umiditate si rezistenta la foc: placi din gips-carton si placi speciale, profile si accesorii pentru realizarea structurilor peretilor de compartimentare si a placarilor uscate, o gama larga de placi si structura aferenta pentru tavane false demontabile si/sau nedemontabile, tencuieli umede pe baza de ipsos natural, materiale de imbinare si finisare, precum si o gama completa de unelte si accesorii specifice montajelor sistemelor uscate si umede.

 

Cu placi din gips-carton sau speciale se pot construi plafoane, pardoseli si pereti pe structura usoara, durabile - ele rezistand de-a lungul timpului, pe durata de viata a cladirii. Cu ipsosul de constructii se pot realiza reparatii, finisaje clasice si decoratiuni. Cu gleturile si tencuielile pe baza de ipsos se pot face finisaje ale suprafetelor clasice din zidarie, obtinandu-se o suprafata alba, neteda inainte de vopsirea finala.

MARCILE SAINT-GOBAIN RIGIPS

Dintre marcile sub care Saint-Gobain Rigips Romania comercializeaza aceste produse amintim marca Rigips®, echivalenta in limbajul cotidian cu „gips-cartonul”, dar care in realitate cuprinde o gama larga de placi din gips-carton, dar si profile metalice sau suruburi, precum si ipsos pentru constructii.

De asemenea marca Rimano ofera o gama larga de gleturi si tencuieli.

In portofoliul Saint-Gobain Rigips Romania exista urmatoarele marci de placi speciale, pentru constructii cu cerinte de rezistenta la umiditate, foc, impact - Aquaroc, Glasroc (H si F), Ridurit, Rigidur, precum si marci de plafoane pe baza de gips: Casoprano, Decogips, Gyprex, Gyptone, Rigiton sau marci de plafoane pe baza de vata de sticla Ecophon si vata minerala bazaltica Eurocoustic.

Produsele Saint-Gobain Rigips raspund cerintelor tot mai dinamice ale beneficiarilor si constructorilor, precum: rezistenta la foc, izolarea termica si eficienta energetica, izolarea fonica, protectia impotriva umiditatii, indeplinind totodata si un nivel estetic ridicat.

Solutiile marca Rigips® sunt apte de a crea forme functionale si estetice impresionante atat in cladiri rezidentiale, cat si in spatii comerciale, industriale, in teatre, spitale si clinici, hoteluri, spatii de invatamant, si nu numai.

Saint-Gobain Rigips: castigatoare a titlului Superbrand in Romania in 2013 si 2014

In 2014 in cadrul programul Superbrands Romania,  Saint-Gobain Rigips a primit pentru a doua oara consecutiv, statutul de Superbrand, la categoria “Household & Construction”- recunoastere a calitatii produselor si a eforturilor constante facute de companie pentru a inova si a oferi produse si servicii de calitate.

Unitati de productie

Compania are trei unitati de productie: o unitate de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj, o fabrica de placi din gips-carton si o fabrica de ipsos de constructii si ipsos industrial, cu spatii de depozitare proprii, toate situate in Turda, precum si un depozit in Bucuresti. Intreaga echipa este formata din peste 250 de angajati, compania fiind prezenta la nivel national prin cei peste 300 de distribuitori.

Operatiuni industriale de inalta performanta

Cele 2 fabrici din Turda au fost recompensate cu medaliile de ''bronze'' (Fabrica de Ipsos) si ''silver'' (Fabrica de Placi de Gips-Carton) in cadrul sistemului de management industrial WCM (World Class Manufacturing, cel mai performant sistem de management al operatiunilor industriale), confirmand faptul ca fabricile Saint-Gobain Rigips se inscriu printre cele mai performante din Grup, justificand pe deplin nivelul investitiilor realizate de companie (peste 65 milioane euro) atat in unitatile sale industriale cat si pentru protejarea mediului inconjurator.

Economia de resurse

Printre initiativele legate de consumul judicios al resurselor naturale,  mentionam:  diminuarea cantitatii de apa utilizata, utilizarea aerului cald rezidual la incalzirea apei din cladirea administrativa si in procesul de productie gratie schimbatoarelor de caldura montate, reducerea emisiilor de CO2 prin diminuarea deseurilor de toate tipurile, reciclarea ambalajelor si reducerea consumurilor energetice.

INVESTITII

In 2012 am investit circa 450,000 de euro intr-un sistem de colectare, filtrare si evacuare a apelor din cariera, protejand astfel terenurile impotriva unor eventuale alunecari accidentale. Anual au loc planuri de refacere a mediului prin care se refac, prin terasare, compactare si plantare, zonele de cariera exploatate. Am investit aproximativ 270,000 de euro intr-o unitate pilot de reciclare a deseurilor de gips-carton, prima din tara, care permite reutilizarea deseurilor din placile de gips-carton, avand ca rezultat reducerea gradului de utilizare a rocii  naturale din cariera si diminuarea impactului asupra mediului,  prin reducerea cantitatii de deseu din gropile industriale special amenajate.

In 2013 am deschis un nou depozit si un sediu administrativ la Fabrica de Ipsos din Turda, o investitie totala de circa 1,3 milioane de euro. Acestea sunt cladiri cu protectie termica marita, ceea ce inseamna un impact pozitiv asupra pierderilor de caldura iarna si a supraincalzirii vara si reducerea sensibila a consumurilor energetice.

Incurajam excelenta in executia lucrarilor de constructie

Compania se implica activ si in cresterea nivelului de cunostinte si aptitudini a celor ce lucreaza cu produsele sale si in educarea viitorilor specialisti prin cursuri tehnice, teoretice si practice pentru parteneri, studenti si elevi, sau oferind consultanta tehnica in cadrul proiectelor.

Compania a primit autorizatia din partea  Autoritatii Nationale pentru Calificari de a sustine cursuri la finalul carora examinarea se face cu implicarea reprezentantilor numiti de ANC, iar absolventii primesc diplome emise de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei nationale, avand regim de acte de studii. Pentru ca este evident: calitatea excelenta a produselor trebuie dublata de utilizarea adecvata a acestora si de un montaj corespunzator.

Premiem excelenta in executia lucrarilor de constructie

Saint-Gobain Rigips Romania premiaza excelenta si inovatia in executie demonstrate in Proiectele de constructii noi sau renovari din Romania in cadrul concursului national Saint-Gobain Rigips Romania National Trophy (www.rigipstrophy.ro), o rampa de lansare spre evenimentul international Saint-Gobain Gypsum International Trophy, un eveniment de traditie lansat de catre Grupul Saint-Gobain in 1998.

Proiecte realizate cu produse de la Saint-Gobain Rigips

Sky Tower, Floreasca Park, City Gate, S-Park, Cristal Tower, World Trade Center,  maternitatea Regina Maria, spitalul Grigore Alexandrescu, Plaza Romania, Baneasa Shopping City, Promenada Mall, hotelurile Athénée Palace Hilton, Grand Marriot si Cismigiu,  liceul francez Anna de Noailles, Muzeul National de Arta al Romaniei, Ateneul Roman, Palatul de Justitie, Teatrul National, Camera Notarilor, (Bucuresti), Shopping City (Ploiesti), hotel Continental (Sibiu), Central Plaza (Piatra Neamt), Mara (Sinaia), AFI Office Cotroceni cladirea nr. 3, Hotel Mercur, Beraria H, Auchan Drumul Taberei (magazin si sediul de birouri), Sedako Timisoara, Iris 4 Timisoara, Fiald Bacau, Uranus Plaza Timisoara, Camp Giroc Timisoara, Multiserv Floresti - Cluj, Disan Constanta, ELI Project Magurele, Bucharest One, Ansamblul rezidential Good Afternoon Balotesti, Ansamblul rezidential Trend Rezidence, Greenfield II - cartier Salcamilor, Cortina Residence, Institutul Parhon, Multiserv, Logis Constanta, ANL Sighisoara, Residence Central Bucuresti,  Gradinita Pepiniera Slobozia si multe altele.

Va uram o viata sanatoasa si confortabila alaturi de produsele si solutiile marca Rigips®, care raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila!