Întrebări frecvente

Filter your result Reset Apply filters
Filter
29 results

Ce plăci rezistă la foc 3 ore?

Rezistența la foc se referă la un sistem cu mai multe componente şi nu doar la un singur produs. Plăcile intră în componența sistemului, a soluției tehnice complete. Ȋn funcție de tip şi caracteristici putem recomanda sisteme care să reziste la foc 3 sau 4 ore.

Care sunt distanţele maxime la care se fixează șuruburile la plafoane?

Ȋn conformitate cu GE 059/2016-Ghidul privind recepția lucrărilor de montaj, distanțele maxime între șuruburi pentru o placare într-un singur strat şi pentru stratul exterior, în cazul realizării unei placări multistrat, este de 17 cm. Distanțele maxime între șuruburile din straturile interioare ale placării multistrat nu vor depăși 40 cm.

Pot utiliza o singură bridă pe montant la tencuiala pe bride montată pe un perete de 2,5 m înălțime?

Nu se poate utiliza o singură bridă, ci minim 3 pentru a prinde câte un profil vertical de peretele suport.

Cât rezistă la foc o placă antifoc (Rigips® RF) de 12,5 mm?

Ȋn documentațiile de specialitate există o diferență între termeni: rezistenţă la foc şi reacție la foc. Placa Rigips® RF de 12,5 mm pentru protecție la foc este concepută a avea o reacție la foc încadrată în clasa A2 (clasa A1 şi A2 - total incombustibilă, nu ia foc, nu întreține arderea, nu degajă fum sau picături arzânde, etc.), aflându-se în cea mai bună categorie cunoscută în prezent. Rigips® RF de 12,5 mm are o compoziție a miezului de ipsos special creată, aport de fibră de sticlă şi aditivi specifici, obținându-se un comportament la foc superior unei plăci din gips-carton obișnuite.

Aveți agrement pentru plăci?

Atât plăcile din gips-carton, cât şi celelalte tipuri de plăci comercializate de Rigips  Business Unit, sunt produse în conformitate cu standarde europene armonizate. În calitate de membru UE, aceste standarde au fost adoptate şi de țara noastră, standarde în baza cărora produsele primesc marcaj CE, putând fi astfel puse pe piață. Standardele au înlocuit agrementele pentru multe produse din construcții.

Legislația europeană transpusă şi la nivel național prin regulamentul 305/2011, cu completările şi modificările ulterioare, obligă ca pentru aceste produse documentul însoțitor ...

La sisteme cu rezistență la foc pot folosi banda de etanșare din PE (polietilenă expandată)?

NU! Aceste sisteme de rezistenţă la foc obțin performanța dorită şi prin aportul etanșeizării perimetrale cu material incombustibil, cu înaltă rezistență la topire, etc. Exemplu: benzi din vată bazaltică pre-tăiate la dimensiunea tălpii profilelor UW.

Ce plăci rezistă la foc 3 ore?

Rezistența la foc se referă la un sistem cu mai multe componente şi nu doar la un singur produs. Plăcile intră în componența sistemului, a soluției tehnice complete. Ȋn funcție de tip şi caracteristici putem recomanda sisteme care să reziste la foc 3 sau 4 ore.

Trebuie neapărat să folosesc banda de etanșare pe profilele perimetrale UW şi CW sau UD?

Pentru a satisface cerințele pentru care sistemele de gips-carton au fost concepute, banda de etanșare are un rol foarte important în ceea ce privește izolarea acustică, rezistența la foc, izolarea termică. Prin urmare, utilizarea benzii de etanșare pe profilele perimetrale UW, CW şi UD este obligatorie acolo unde sistemele de gips-carton vin în contact cu structura de rezistență sau cu părțile masive (pereți) ale clădirii.  Banda de etanșare este din vată bazaltică incombustibilă în cazul pereților sau plafoanelor rezistente la foc şi doar elastică ...

View more

Am aplicat Rigips® SUPER Top în strat de 5 mm şi produsul a prezentat „întoarceri”.

Grosimea maximă de aplicare a produsului Rigips® SUPER TOP este de 1 mm, iar aplicarea lui în straturi mai groase poate duce la „întoarceri de material”. Vă rugăm să consultați rețetele de preparare şi instrucțiunile de aplicare inscripționate pe ambalajul produsului sau să contactați un reprezentant Saint-Gobain, accesând secțiunea „Contact” de pe www.rigips.ro .