Documente asociate

Documentație gratuită

  • Fișe tehnice
  • Declarații de performanță
  • Declarații de mediu (EPD)
  • Fișe de securitate
  • Cataloage

Habito® placă tip DFRI rezistentă la impact, pentru suspendare mobilier și izolare fonică

Placa Habito® este o REVOLUTIE! Placa tip DFRI cu duritate sporită, rezistenţă la impact, recomandata pentru pereți interiori de compartimentare, tencuieli uscate și plafoane false. Ideala pentru suspendarea obiectelor de mobilier direct cu holtsuruburi.

Produs conform standardului SR EN 520+A1:2010, Habito® este o placă ce conține tocătură de fibră de sticlă si un adaos polimeric în miezul de ipsos în vederea obtinerii fixarii holtșuruburilor direct in placa la montarea elementelor de mobilier, aparatelor electrocasnice suspendate, decorațiunilor, balustradelor sau a altor sarcini pe suprafața peretelui.

Placa Habito® poate prelua o sarcină sigură de 15 kg pe fiecare holtșurub 5x30 mm (Ø=5 mm, L tijă=30 mm) fixat manual, cu o simplă şurubelniţă cu cap cruce, direct în placă. Nu mai sunt necesare diblurile, ancorele expandabile sau alte piese complicate de fixare. Pentru strat dublu de plăci se vor utiliza holtşuruburi cu tijă mai lungă, respectiv 5x50 mm (Ø=5mm, L tijă=50mm).

Habito® placă tip DFRI rezistentă la impact, pentru suspendare mobilier și izolare fonică

Plăcile au profil trapezoidal (muchie longitudinală PRO). Datorită rezolvării rosturilor pe suprafeţe drepte până la muchie, şuruburile pot fi uşor fixate. Pasta/chitul de umplere a rosturilor (Rigips® SUPER) şi benzile de armare (Rigips®) se aşează mai uşor, fiind îmbinările plate. Aceasta muchie dă posibilitatea unei umpleri ordonate, uniforme, fără denivelări.

Pentru montajul placilor Habito® pe structura metalica se utilizeaza suruburile HartFix.

Placa se poate folosi si în compartimentări cu rol de protecţie la foc, cu o rezistenţă mecanică ridicată a suprafeţelor rezultate.

Se vor utiliza în construcţii  la interior, în spaţii cu RH<70% si temperatură <50ºC.

Construcţiile realizate se vor proiecta şi executa conform normelor în vigoare şi recomandărilor producătorului.

 

Date tehnice

Cod SAPMarca si tipMod prezentareSuprafata (mp/placa)Masa neta (kg/mp)Masa neta (kg/placa)Info logistice (buc/palet)Termen livrare

FTFișă tehnică

DOPDeclarație de performanță

FDSFișă de securitate

5200767285Habito® - placa DFRI 12,5x1200x2600 mm3.1212.13840BFT Habito® placă tip DFRI 12,5DOP Habito® placă tip DFRI 12,5FDS Habito® placă tip DFRI 12,5