Documente asociate

Documentație gratuită

  • Fișe tehnice
  • Declarații de performanță
  • Fișe de securitate

Rigips Activ'Air® pentru purificarea aerului interior

Placa din gips-carton (SR EN 520 + A1:2010) cu miez din ipsos alb si invelis din carton rezistent, gri, greu combustibila (clasa de reactie la foc A2-s1,d0), muchie PRO. Rigips Activ'air® sunt ideale pentru pereti despartitori (compartimentari sau placari) si plafoane in cladiri din domeniul sanatatii, educatiei si, in general, in cladiri REZIDENTIALE - case, apartamente.

Rigips Activ'Air® pentru purificarea aerului interior

Pe langa avantajele unei placi din gips-carton simple de tip A, aceasta placa are o contributie activa la imbunatatirea calitatii aerului din interior: miezul aditivat capteaza, retine si descompune formaldehida (substantă nociva, parte din compusii organici volatili, COV) din aerul interior. Printre rezultatele unei concentratii prea mari de COV, mentionam cateva manifestari ale disconfortului resimtit de oameni: ochi  iritati, stranut, alergii, chiar astm.

Saint-Gobain detine un Brevet International pentru tehnologia revolutionara Activ’Air®.

Eficacitate testata: Reduce cu pana la 70% nivelul de formaldehida din aerul interior, in conditiile utilizarii a 1 mp placa la 1 mc volum interior. Acest raport corespunde aproximativ placarii peretilor si tavanului unei camere, luand in considerare un living obisnuit de apartament sau dormitorul unui copil intr-o casa, de 4m lungime x 4m latime x 2,5m inaltime, cu usa si fereastra: volum 40mc, suprafata pereti si plafon 52 mp. Eficacitatea a fost atent analizata si demonstrata in laborator. Testarile au fost efectuate de institutul independent ECO  din Cologne si de Grupul de laboratoare EUROFINS din Danemarca, conform ISO 16000 – 23: testul in camera inchisa, din sticla, s-a desfasurat pe parcursul a 28 de zile, timp in care in camera s-a pompat aer cu formaldehida.

Produsul a primit stampila “Aprobat” din partea Institute for Building Biology (IBB) din Rosenheim. Aceasta stampila evidentiaza un produs si capacitatea sa de a contribui la o viata sanatoasa, in paralel cu rolul activ la protectia mediului.

Aer mai curat acasa, la birou, oriunde!

Miezul aditivat capteaza, retine si descompune formaldehida din aerul interior.

Placa este activa pana la 50 de ani, pe durata de viata a cladirii.

Eficacitate imediata, de durata, testata chiar si cu diverse tipuri de finisaje si decoratiuni: tapet din hartie, tapet fibra de sticla, vopsea minerala, vopsea acrilica. 

Documente asociateDe unde cumperi

Date tehnice

Cod SAPMarcă și tipMod prezentareSuprafață
(mp/placă)

Masă netă/mp
(kg)

Masă netă/placă
(kg)
Info logistice
(buc/palet)
Termen
livrare

FTFișă tehnică

DOPDeclarație de performanță

FDSFișă de securitate

5200670234Rigips Activ'Air® - placa gips-carton tip A, purifica aerul, muchie PRO12.5x1200x2000 mm2.4921.656AFT Rigips Activ'Air placa gips-carton tip A 12,5DOP Rigips Activ'Air placa gips-carton tip A 12,5 07.2014FDS Rigips Activ'Air placa gips-carton tip A 12,5