Documente asociate

Documentație gratuită

  • Fișe tehnice
  • Declarații de performanță
  • Declarații de mediu (EPD)
  • Fișe de securitate

Tencuială manuală Rimano® TEN

Produs conform standardului SR EN 13279-1.

Tencuiala usoara pe baza de ipsos, cu proprietati termoizolatoare, destinata nivelarii peretilor si tavanelor interioare, aplicabila manual în grosimi de 5 mm pâna la 40 mm. Recomandat la refacerea tencuielii peretilor din caramida, BCA, beton etc., în lucrari de renovari si reparatii. Ulterior se poate vopsi, aplica tapet etc. Consum: 7,5 kg/mp/10 mm. Timp de lucru: aprox. 90 min., fiind influentat de absorbtia suportului si de temperatura ambianta. În cazul zilelor calduroase, materialul aplicat se va stropi abundent cu apa. Un strat de pâna la 40 mm înlocuieste 3 straturi de tencuiala pe baza de ciment-var-nisip (sprit, tinci si primul strat de glet de incarcare/nivelare). Ideal pentru astupare gauri, nivelare glafuri.

Rezultate excelente daca se finiseaza cu Rimano® GLET.

Tencuială manuală Rimano® TEN

Mod de lucru

Pregatirea suportului: Suprafata suport trebuie sa fie curata, fara praf, fara urme de ulei, neînghetata, uscata si protejata de umiditate excesiva. Spatiul trebuie sa fie ventilat, dar fara curenti puternici de aer. Atât în conditii de caldura sau ventilatie excesiva, cât si în conditii de frig, camerele unde are loc lucrarea sau suprafetele proaspat lucrate vor fi protejate corespunzator. 
Atentie! A nu se folosi pe suporturi înghetate sau la temperaturi de înghet. Temperatura aerului, a materialului si a stratului suport trebuie sa fie peste +5°C si sub +35°C.

Instructiuni de aplicare: Suprafetele suport absorbante (ex. caramida) se uda abundent sau se amorseaza (ex. grund universal de profunzime weber GR100). Se poate folosi pe betonul neted doar dupa aplicarea unui grund pentru îmbunatatirea aderentei (ex. grund universal de profunzime weber GR100). Se vor folosi doar unelte, vase si apa curate! 
Continutul unui sac (25 kg) se va amesteca într-un vas cu aprox. 20 litri de apa. Se va presara pudra în apa, niciodata invers! Dupa ce pulberea s-a îmbibat cu apa (aprox. 3 minute), se recomanda amestecarea cu un mixer sau manual, pâna la omogenizare - obtinerea unei paste usor de întins, fara cocoloase sau bulgari. NU necesita o a doua amestecare (existând riscul reducerii timpului de lucru). Dupa amestecare nu se va mai adauga pulbere în pasta rezultata, este însa posibila adaugarea apei în pasta pentru subtierea acesteia. În cazul folosirii profilelor metalice cu scop de distantieri, acestea se vor fixa pe pereti pe toata lungimea cu un mortar de ipsos, evitând posibile încovoieri. Se aplica cu drisca (apasând ferm) si se poate nivela cu dreptarul (de metal) la grosimea dorita. Suprafata va fi nivelata în etape succesive pâna la obtinerea unei suprafete netede. Pentru obtinerea de grosimi mari (30-40 mm) se recomanda aplicarea în mai multe straturi. În încaperi închise se va asigura ventilatie corespunzatoare (dar nu excesiva) pentru uscarea produsului. Lucrarea se va proteja de frig sau caldura excesiva, curent etc. Finisajul (ex: Gletul de finisare Rimano® GLET) se poate aplica peste tencuiala Rimano® TEN imediat dupa întarire.

Conditii de depozitare si transport: în cazul utilizarii partiale, sacul se va închide cât mai bine posibil (pentru evitarea contaminarii cu umiditate), în vederea utilizarii ulterioare.

Valabilitate: produsul expira la termenul inscriptionat pe partea laterala a ambalajului.

Efort redus la aplicare si finisare.

Proprietati termoizolante - contribuie la confortul termic al cladirii.

Consum redus: 7,5 kg/mp/10 mm.

Documente asociateDe unde cumperi

Date tehnice

Cod SAPMarca si tip

Mod prezentare

Compoziție și culoare / Timp de lucruTip de aplicareConsum/mpInfo logisticeTermen livrare

FTFișă tehnică

DOPDeclarație de performanță

FDSFișă de securitate

5200837843Tencuială Rimano® TEN (sub formă de pulbere)sac 25 kg (plastic vidat - PE)*pe bază de ipsos
*culoare:gri
*timp de lucru: 90 min

manuală (necesar apă: 0.8 ltr / kg pudră = 18 ltr/sac)

7.5 kg/mp (pe stratul de 10 mm)

40

AFT Rimano Ten tencuială manuală_nov 2018DOP Rimano Ten tencuială manuală nov. 2018FDS Rimano Ten tencuială manuală septembrie 2018