toggle menu
3 min

SAINT-GOBAIN RIGIPS: FURNIZOR DE SOLUȚII PENTRU LOCUINȚE VERZI

Saint-Gobain-Rigips-Furnizor-de-solutii-pentru-locuinte-verzi_1

Grupul Saint-Gobain a fost recunoscut anul acesta ca Angajator de Top atat la nivel european, cat si mondial.

n ultimii ani conceptul de „locuinta verde” („green home”) a luat din ce in ce mai multa amploare in Romania. Lesne de inteles, „locuinta verde” sau locuinta ecologica, asa cum mai este denumita, implică eficiență energetică, materiale ecologice, cu continut reciclat, regionale și non-toxice, cu impact redus asupra mediului, o calitate superioară a mediului interior etc.

 

Pentru astfel de construcţii, Saint-Gobain Rigips ofera pietei romanesti un amplu portofoliu de produse de cea mai inalta calitate, compania concentrandu-si atentia asupra crearii unui habitat estetic si sigur, confortabil, in deplin respect fata de mediul inconjurator, economic din punct de vedere energetic, dar si cu o calitate ridicata a aerului interior.

 

Produsele inovatoare ale Saint-Gobain Rigips nu contin compusi organici volatili, fiind bazate pe materii prime naturale, locale, acestea avand o durata de viata similara cu cea a cladirii in care sunt utilizate. Astfel de produse, fara compusi organici volatili sau alte substante sau fibre periculoase pentru om, cu adaos de perlit (material ecologic), sunt tencuielile pe baza de ipsos Rimano® UNI si Rimano® TEN, utilizate la tencuirea peretilor interiori, avand totodata si proprietati termoizolatoare.

 

Pentru ca o locuinta „sanatoasa” inseamna si o calitate superioara a aerului interior, Saint-Gobain Rigips a lansat pe piața românească un produs revoluționar – placa din gips-carton Rigips Activ’Air®, ce retine si neutralizeaza o mare parte din substantele nocive aflate in interiorul cladirilor (ex. formaldehida). Aceasta a fost special creată pentru a purifica aerul din interiorul clădirilor, fiecare metru pătrat de placă Activ’Air® putând reduce concentrația formaldehidei dintr-un metru cub de aer cu până la 70%. (Calculul reducerii nivelului de formaldehidă dintr-un metru cub de aer are la bază date experimentale, obținute în conformitate cu standardul ISO 16000-23, prin montarea plăcilor cu tehnologia Activ’Air® pe suprafețe cuprinse între 0,4 m 2  şi 1,4 m 2.)

 

Gleturile si tencuielile din ipsos din gama Rigips® si Rimano® si placile din gips-carton marca Rigips® folosesc o materie prima 100% reciclabila de un numar infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de roca. Ipsosul rezultat din roca de gips are proprietati benefice pentru sanatate, regland umiditatea din spatiile interioare: cand atmosfera este prea uscata, ipsosul cedeaza molecule de apa din formula chimica, facand mediul ambiant mai placut, iar cand aerul este umed, preia din umiditatea excesiva. In plus, actioneaza ca o bariera in cazul unui incendiu pentru ca moleculele de apa incorporate in material fac produsele greu combustibile.

 

Nu doar ca placile marca Rigips® produse in Romania sunt bazate pe materii prime naturale, regionale si non-toxice, ci au si Declaratii de Mediu pentru Produse inregistrate in Sistemul International EPD®, acestea contribuind la cresterea punctajelor in schemele de evaluare a cladirilor verzi.

 

Saint-Gobain Rigips detine statutul de „Furnizor de soluții pentru locuinte verzi”, acordat de către Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romania Green Building Council), astfel ca produsele si soluțiile propuse pot fi folosite cu incredere pentru construirea „locuintelor verzi”.

 

Sursa foto articol: Media Library Saint-Gobain