Izolare fonică între încăperi

Izolare fonică între încăperi

Cum ne protejăm eficient de zgomot

Oamenii au nevoie de odihnă pentru a fi în formă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, sănătatea poate suferi. Zgomotul reduce calitatea vieții, reduce puterea de concentrare, prezența sa deranjează și afectează perioadele de odihnă sau de relaxare necesare pentru refacerea puterii organismului. Pentru a asigura liniștea, este esențial un sistem de control al zgomotului, obținut prin planificarea și realizarea zonelor liniștite în clădiri.

În acustică unu și cu unu nu fac întotdeauna 2. Când două surse emit un sunet la același nivel de intensitate acustică de 60 dB, sunetul rezultat are o intensitate de 63 dB. Astfel, o creștere cu 3 dB a indicelui de izolare acustică este echivalent cu o reducere cu 50% a disconfortului acustic.
 
Placa Rigips® Fonic are un miez din ipsos special formulat, cu o densitate ridicată și permanent controlată, armat cu fibră de sticlă și învelit în carton de culoare albastră, obținut din hârtie reciclată. Rezultatul acestei combinații este placa de gips-carton cu performanță acustică îmbunătățită Rigips® Fonic.

Rigips® Fonic reduce cu 50% disconfortul fonic

Înlocuind placa standard cu noua placa Rigips® Fonic, izolarea acustică a unui perete simplu placat pe structură de profile UW/CW 75 crește cu 3 dB.

Ghid lucrări

Comenzi online
Ghid lucrări

Descoperă propunerile noastre de amenajare și ghidul de lucrări.

Vezi mai multe

Plafoane casetate

Plafoane casetate
Plafoane casetate

Calculează ușor necesarul de materiale pentru realizarea unui plafon casetat.

Vezi mai multe

Necesar de materiale

Necesar de materiale
Necesar de materiale

Alege soluția potrivită pentru locuința ta și calculează necesarul de materiale.

Vezi mai multe