Izolare fonică între încăperi

Izolare fonică între încăperi

Cum ne protejăm eficient de zgomot

Oamenii au nevoie de odihnă pentru a fi în formă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, sănătatea poate suferi. Zgomotul reduce calitatea vieții, reduce puterea de concentrare, prezența sa deranjează și afectează perioadele de odihna sau de relaxare necesare pentru refacerea puterii organismului. Pentru a asigura linistea, este esential un sistem de control al zgomotului, obtinut prin planificarea si realizarea zonelor linistite in cladiri.

In acustica unu si cu unu nu fac intotdeauna 2.
 
Cand doua surse emit un sunet la acelasi nivel de intensitate acustica de 60 dB, sunetul rezultat are o intensitate de 63 dB. Astfel, o crestere cu 3 dB a indicelui de izolare acustica este echivalent cu o reducere cu 50% a disconfortului acustic.
 
Placa Rigips® Fonic are un miez din ipsos special formulat, cu o densitate ridicata si permanent controlata, armat cu fibra de sticla si invelit in carton de culoare albastra, obtinut din hartie reciclata. Rezultatul acestei combinatii este placa de gips-carton cu performanta acustica imbunatatita Rigips® Fonic.

Rigips® Fonic reduce cu 50% disconfortul fonic

Înlocuind placa standard cu noua placa Rigips® Fonic, izolarea acustica a unui perete simplu placat pe structura de profile UW/CW 75 creste cu 3 dB.